Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Λαμία: Συμμορία λήστευε ηλικιωμένες....Λάρισα: Έκλεψε ασύρματο από τον Ο.Σ.Ε. και διέρρηξε σχολεία...Πύργος: Έταξε δάνειο αλλά της «άδειασε»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έγιναν πέντε καταγγελίες σε βάρος τους - Έκλεβαν τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν, ενώ δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία
Εφιάλτης για τις μοναχικές ηλικιωμένες γυναίκες είχε γίνει τις τελευταίες δυο εβδομάδες μια ομάδα τριών ανήλικων Ελλήνων, που εισέβαλαν στα σπίτια τους στη Λαμία και χρησιμοποιούσαν βία για να αρπάξουν τα τιμαλφή που φορούσαν.

Από τις 31 Ιανουαρίου ως την περασμένη Δευτέρα, τέσσερις ηλικιωμένες είχαν καταγγείλει ότι η ομάδα των πιτσιρικάδων είχε ορμήσει στα σπίτια τους ή στις αυλές τους και τους είχαν αρπάξει με τη χρήση βίας τις χρυσές αλυσίδες που είχαν στο λαιμό τους. Σε άλλη μια περίπτωση, οι δράστες απασχόλησαν μια ηλικιωμένη που εντόπισαν να κινείται πεζή και άρπαξαν την χρυσή αλυσίδα της χωρίς να την χτυπήσουν.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκαν οι τρεις ανήλικοι και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα, ο ένας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοιες ληστείες και το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μεσολογγίου του είχε επιβάλλει κράτηση στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, από το οποίο είχε διαφύγει στις 22 Δεκεμβρίου.

Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες κατά συναυτουργία και διακεκριμένη κλοπή και κρατούνται ώσπου να απολογηθούν στην ανακρίτρια. Σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή εποπτεία ανηλίκων.

Λάρισα: Έκλεψε ασύρματο από τον Ο.Σ.Ε. και διέρρηξε σχολεία

Πρόλαβε να «εισβάλει» σε τέσσερα σχολεία μέχρι που τον συνέλαβαν
Στον φορητό ασύρματο που είχε κλέψει στις 7 Φεβρουαρίου από το κτίριο του Ο.Σ.Ε. στην πόλη της Λάρισας και είχε συντονίσει στις συχνότητες της Αστυνομίας ένας Έλληνας διαρρήκτης, δεν ακούστηκαν οι κινήσεις των ανδρών της Ασφάλειας όταν εκτέλεσαν επιχείρηση για την σύλληψή του!

Η επιχείρηση οργανώθηκε όταν εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις που είχε διαπράξει ο δράστης σε σχολικά συγκροτήματα από την προηγούμενη Παρασκευή ως την περασμένη Δευτέρα. Πρώτος του στόχος ήταν ένας βρεφονηπιακός σταθμός από το εσωτερικό του οποίου έκλεψε ένα laptop και το παρέδωσε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών για να το… ξεκλειδώσει! Εκεί βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους υπεύθυνους του σταθμού.

Παρακολουθώντας τις κινήσεις των αστυνομικών από τον φορητό ασύρματο που είχε κλέψει μαζί με έναν ακόμη, ο οποίος βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε ένα παροπλισμένο βαγόνι, ο δράστης διέρρηξε το απόγευμα της Δευτέρας την είσοδο συστεγαζόμενων δημοτικών σχολείων και αποπειράθηκε να παραβιάσει τις πόρτες που οδηγούν στα γραφεία, προκαλώντας φθορές στις καλωδιώσεις του συστήματος πυρασφάλειας.

Το επόμενο απόγευμα, παραβίασε άλλες δύο φορές τον ίδιο παιδικό σταθμό προξενώντας μικρής έκτασης φθορές, αλλά δεν βρήκε κάτι για να κλέψει. Οι κλεμμένοι ασύρματοι αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του Ο.Σ.Ε., ενώ ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες για κλοπή και παράβαση του νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων.  

Πύργος: Έταξε δάνειο αλλά της «άδειασε» τον λογαριασμό!

Η διαφήμιση υποσχόταν δάνειο 25.000 ευρώ
Θύμα του ιστού αράχνης που στήνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αδίστακτοι επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ανέχεια των πολιτών και την ανάγκη τους για χρήματα, έπεσε μια γυναίκα από τον Πύργο η οποία έχασε και τα λιγοστά χρήματα που είχε.

Η γυναίκα δελεάστηκε από μια διαφήμιση που εντόπισε στο facebook για χορήγηση δανείου ύψους 25.000 ευρώ, δήθεν με ευνοϊκούς όρους και έπεσε στην παγίδα. Επικοινώνησε με τον άγνωστο που την είχε αναρτήσει και εκείνος την έπεισε να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και να του στείλει την κάρτα ανάληψης και τους κωδικούς της!

Πολύ γρήγορα, η εύπιστη γυναίκα αντιλήφθηκε πως, όχι μόνο δεν θα έπαιρνε τα χρήματα του δανείου, αλλά έχασε και τα λιγοστά που είχε στον λογαριασμό της, καθώς ο άγνωστος άρπαξε 245 ευρώ και διέκοψε κάθε επικοινωνία! Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πύργου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου, ο οποίος αναζητείται.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου