Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Πρώτα κυμάτισε η τουρκική σημαία και μετά τους βάλαμε να κάτσουν στο τραπέζι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πώς βλέπει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών

Η Τουρκία ανάγκασε την Ελλάδα και την Κύπρο να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού προηγουμένως είχε επιβάλει την τουρκική σημαία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, έτσι βλέπει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και την σχεδιαζόμενη -από τον ΟΗΕ- εξαιρετικά πρόχειρα προετοιμασμένη διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο συνέδριο του κόμματος ΑΚΡ των περιφερειών Αδάνων, Αττάλειας, Προύσσας και Μούγλων, αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο είπε:

«Είπαμε δίκαιος διαμοιρασμός στην Αν. Μεσόγειο. Και πάντα λέγαμε ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλείει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ (σ.σ. κατεχόμενα). Είπαν, όμως, όχι (σ.σ. οι Ευρωπαίοι). Η Κυπριακή Διοίκηση (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) και η Ελλάδα είναι μέλη μας και θα τους υποστηρίξουμε όπως και να έχει.

Και τι κάναμε εμείς τότε; Κατεβήκαμε επί του πεδίου και κάναμε τη σημαία μας να κυματίζει στην Ανατολική Μεσόγειο. Και, έτσι, όλοι έχουν μάθει πλέον πώς να συνεργάζονται με την Τουρκία.

Τώρα, λοιπόν, είπαμε ότι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ανοιχτό σε όλους. Αν έχετε αυτοπεποίθηση, ελάτε και καθίστε γύρω του, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε τα πάντα.

Κάποιοι λένε, βέβαια, γιατί να διαπραγματευτείτε; Αυτό είναι συμβιβασμός. Όχι. Στη διπλωματία, η διαπραγμάτευση δε συνιστά συμβιβασμό. Εάν έχετε αυτοπεποίθηση, αν έχετε πίστη στον εαυτό σας, θα καθίσετε στο τραπέζι και θα μιλήσετε, θα αναλύσετε τα πάντα με λεπτομέρεια και θα διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, αφού έχετε δίκιο».

Οσον αφορά τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, ανέφερε:

«Με την ΕΕ, εδώ και χρόνια, θέλαμε να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις, αλλά πρόσφατα επέλεξαν τη γλώσσα των απειλών. Εμείς την απορρίψαμε. Και, τον Δεκέμβριο, το κατάλαβαν και έδωσαν θετικά μηνύματα. Τώρα εμείς απαντήσαμε και ανταποδώσαμε. Το μόνο που απαιτείται, είναι να κατανοήσουν ότι η Τουρκία δεν τάσσεται υπέρ των απειλών αλλά υπέρ της διπλωματίας. Kαι στη διπλωματία, υπάρχει η σκληρή και ήπια ισχύς. Η Τουρκία είναι ικανή να χρησιμοποιεί πολύ αποτελεσματικά τόσο τη σκληρή όσο και την ήπια ισχύ. Και χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας με τον πιο έξυπνο τρόπο».

Τέλος, μιλώντας για την τουρκική στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη, είπε: «Στη Λιβύη δεν πίστευαν ότι πήγαμε επί του πεδίου, προκειμένου να αλλάξουμε την κατάσταση και να φέρουμε όλους πάλι πίσω στο τραπέζι».

Πηγή ➤
https://www.lawandorder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου