Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Στα όρια τους οι νησιώτες! “Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά”- Δυναμική συγκέντρωση κατοίκων ενάντια σε νέο καταυλισμό αλλοδαπών (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νέα σκηνικό έντασης στη Χίο με αφορμή σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει ακόμη ένα καταυλισμό αλλοδαπών στις ευαίσθητες περιοχές της χώρας.

 Μετά την οργή των Εβριτών για το νέο καταυλισμό στο ΚΥΤ Φυλακίου, σειρά τώρα παίρνουν οι κάτοικοι της Χίου από τις κοινότητες Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου, Καρδαμύλων αλλά και από άλλα σημεία του νησιού οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά νέου καταυλισμοί για αλλοδαπούς και λαθραίους μετανάστες στη θέση Άκρα Παχύ.

Ας σημειωθεί ότι την προοπτική ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως μεταδίδει ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, οι κάτοικοι διαδήλωσαν με σύνθημα «ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά».

Την κινητοποίηση υποστήριξαν με την παρουσία τους αυτοδιοικητικοί της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες Χίου και Παιδείας.

 

Κοινή γραμμή στις δηλώσεις όλων η εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μιας μικρής δομής υποδοχής και ταυτοποίησης 500 ατόμων με ταυτόχρονο κλείσιμο της π. ΒΙΑΛ τονίζοντας ότι τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν περισσότερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση στο χωριό Χαλκειός με αίτημα να κλείσει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

φωτό από politischios.gr
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου