Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Επιχείρηση ελέγχου των social media στην Τουρκία από το Ακ Σαράι - Το προεδρικό «φέσι» και στο Αναντολού

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, πρόκειται για μια μαζική επιχείρηση «μαντρώματος» κάθε είδησης που δεν θα εξυπηρετεί το Ακ Σαράι

Πλατφόρμα απόλυτου ελέγχου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της «αξιοπιστίας των ειδήσεων» που μεταδίδονται μέσω αυτών, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, πρόκειται για μια μαζική επιχείρηση «μαντρώματος» κάθε είδησης που δεν θα εξυπηρετεί το Ακ Σαράϊ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Προεδρικού μεγάρου, την οποία -ποιος άλλος θα έκανε!- δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, είναι έτοιμη «μια πλατφόρμα ελέγχου ειδήσεων νέας γενιάς στο πλαίσιο καταπολέμησης των αναληθειών και των ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η πλατφόρμα, με την βαρύγδουπη ονομασία, «DOĞRU MU?» («Είναι αλήθεια;»), είπε ο Αλτούν, «θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρά εργαλεία μας στον αγώνα για την αλήθεια».

Βέβαια, η Τουρκία δεν είναι η μόνη που εδώ και χρόνια παίρνει ολοένα περισσότερα μέτρα προκειμένου να λογοκρίνει τα social media. Αυτή είναι μια διεθνής τάση, κυρίως στα απολυταρχικά κράτη, που όμως, τελευταία, βρίσκει πολλούς μιμητές και στη Δύση. Με διάφορα προσχήματα. Εξάλλου, ακόμα και οι ιδιοκτησίες των social media, λογοκρίνουν κατά το δοκούν, με αλγορίθμους, ή ακόμα και ευθέως κόβουν προσωπικούς λογαριασμούς, όπως του Ντ.Τράμπ, από τις ιστοσελίδες.

Το πρακτορείο «Αναντολού»

Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την προσφυγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, στην τουρκική Δικαιοσύνη, το ανώτατο Δικαστήριο επιτέλους απεφάνθη ότι είναι αντισυνταγματική η υπαγωγή της εποπτείας του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, Anadolu, στον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας. Φ.Αλτούν, αναφέρει ο τουρκικός ιστότοπος, Duvar.

Βέβαια, το πρακτορείο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον ευθύ έλεγχο του Τούρκου προέδρου, μετά τη μετάβαση στο σύστημα της εκτελεστικής Προεδρίας (!).

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου