Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

25 Μαρτίου Παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι και οι άλλες εκδηλώσεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Yψηλούς συμβολισμού θα έχει εφέτος  ο εορτασμός για την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στις 24 και 25 Μαρτίου με την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση και υψηλούς προσκεκλημένους.

Εκτός απροόπτου αναμένονται αφίξεις από την Γαλλία του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ, από τη Βρετανία του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισας της Κορνουάλης Καμίλα και από τη Ρωσία του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και της συζύγου του Βλαντλένα, ως συμβολική συνύπαρξη τιμής στις τρεις δυνάμεις που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδος με τη νίκη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827.

Υψηλόβαθμη αναμένεται και η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην παρέλαση, ωστόσο ακόμη δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την διοίκηση του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», επίσης, αναμένεται να δώσει το παρόν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του, Άντρη, ενώ σε εκκρεμότητα είναι το ποιος θα μεταβεί στην Αθήνα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων», ισχυρό είναι το σενάριο να δώσουν το «παρών» και έφιπποι με παραδοσιακές φορεσιές, δίνοντας τη σκυτάλη στην πλήρη στρατιωτική παρέλαση: μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, σμήνη αεροσκαφών πάνω από το Σύνταγμα, χωρίς να αποκλείονται κοινές πτήσεις αμερικανικών μαχητικών τα οποία θα βρίσκονται μερικά 24ωρα πριν στη Σούδα με τα ελληνικά F-16.

Παραμονή της 25ης Μαρτίου, οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα βρεθούν στην Αθήνα για τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, αναμένεται να περιηγηθούν στο εκσυγχρονισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και να περιηγηθούν στην εντυπωσιακή συλλογή, με οικοδεσπότες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό η πανδημία υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει το πλάνο της. Τελικώς δεν θα τελεστούν τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης στην επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Σημειώνεται ότι τα επίσημα εγκαίνια αναβάλλονται πιθανότατα για τον Ιούνιο.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου