Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Έκτακτο: Δυνατός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα Αισθητός στην Αττική το Ευρωμεσογειακό τωρα δίνει μέγεθος απο 6.9 στα 6,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος δυο χιλιομέτρων,

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

σχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:18 σε απόσταση 24 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Λάρισας.
Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν στα δύο χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο σεισμός έγινε 21 χλμ νότια - νοτιοδυτικά της Ελασσόνας - Επιφανειακός με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - Το Ευρωμεσογειακό δίνει τον σεισμό στα 6,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος δυο χιλιόμετρα

Σεισμός ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00.


Σύμφωνα με τα αυτοματοπιοημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 21 χλμ ΝΝΔ της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.


Την ίδια στιγμή, το Ευρωμεσογειακό δίνει τον σεισμό στα 6,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος δυο χιλιομέτρων, στα 24 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Λάρισας. 



seismos_1


Την ίδια στιγμή, το Ευρωμεσογειακό δίνει τον σεισμό στα 6,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος δυο χιλιομέτρων, στα 24 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Λάρισας. 

evromesogeiako

 


Ο σεισμός έγινε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας - Επιφανειακός με εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - Το Ευρωμεσογειακό δίνει μέγεθος στα 6,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα - «Ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια, οι μαθητές είναι στα προαύλια» λέει ο δήμαρχος Ελασσόνας
Σεισμός ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας (υπάρχουν αναφορές από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Καλαμπάκα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη
, μεταξύ άλλων), σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00.

Σύμφωνα με τα  αναθεωρημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν για την ώρα αναφορές για σοβαρές ζημιές.


Την ίδια στιγμή, το Ευρωμεσογειακό δίνει τον κύριο σεισμό στα 6,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων, στα 23 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Λάρισας. 


evromesogiako1



«Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις» είπε για την κατάσταση στην περιοχή της Ελασσόνας, ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Χριστόφορος Κατσαρός είπε: «Ο σεισμός ήταν μεγάλος και δυνατός, κάνουμε αυτοψίες να δούμε τι ζημιές υπάρχουν ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης… Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του και μαζεύτηκε στις πλατείες ενώ αμέσως εκκενώθηκαν τα σχολεία και μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος… Από πρώτη ματιά έχουν πέσει μάντρες σπιτιών».

 Πηγή ➤https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου