Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Κούρτοβικ: Υβρίζουν τον Κουφοντίνα οι συγγενείς των θυμάτων του, όταν τον λένε δολοφόνο BINTEO

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Η λογική που στιγματίζει τον παραβάτη και τον θέλει εφ’ όρου ζωής εκτός της κοινωνίας, είναι μεσαιωνική», είπε
Σε μία άκρως προκλητική δήλωση προέβη η συνήγορος του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, το βράδυ της Τρίτης, η κυρία Κούρτοβικ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του συλλόγου συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας, είπε ότι ο σύλλογος «Ως Εδώ»…υβρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα, επειδή τον αποκαλεί δολοφόνο.

«Η ανακοίνωση αυτή έχω την εντύπωση ότι συντάχθηκε μάλλον για να εξυβρίσει τον απεργό, “δολοφόνο’ τον αποκαλεί, παρά για να στηρίξει το δικαίωμα του στη ζωή. Ήταν υβριστική, ήταν προσβλητική», υπογράμμισε η κυρία Κούρτοβικ, επιμένοντας ότι, από τη στιγμή που υπήρξε οριστική δικαστική κρίση και ο Δημήτρης Κουφοντίνας οδηγήθηκε στη φυλακή, θα πρέπει να αποκαλείται «κρατούμενος» και όχι «δολοφόνος».

Η κυρία Κούρτοβικ, μάλιστα, επέμεινε ότι «τα θύματα και η Πολιτική Αγωγή έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία ως το σημείο που το δικαστήριο αποφασίζει την ενοχή, από κει και πέρα τελειώνει ο ρόλος τους, δεν έχουν λόγο στον τρόπο έκτισης της ποινής».


«Οι φυλακές είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχουν ένοχοι. Καταρχήν στη φυλακή δεν πάνε αθώοι, αλλά ένοχοι. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα. Η λογική που στιγματίζει τον παραβάτη και τον θέλει εφ’ όρου ζωής εκτός της κοινωνίας, είναι μεσαιωνική. Είναι μία λογική που δεν ταιριάζει στο σωφρονιστικό σύστημα για το οποίο παλέψαμε τόσα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Κούρτοβικ.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή ➤


2 σχόλια:

  1. Αμπελοφιλοσοφιες του κωλου κυρια Κουρτοβικ να πατε σε καθε ταφο σε καθε ορφανο και να επαναλαβετε τις αποψεις σας.Να γελασει και ο καθε πεθαμενος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμπελοφιλοσοφιες του κωλου κυρια Κουρτοβικ να πατε σε καθε ταφο σε καθε ορφανο και να επαναλαβετε τις αποψεις σας.Να γελασει και ο καθε πεθαμενος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή