Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Έχει απλώσει δίχτυα παντού η Ρωσία! Μετά τη Βουλγαρία και στην Ιταλία συνέλαβαν αξιωματικό του Ναυτικού για κατασκοπεία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αξιωματικός του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη στην Ρώμη με την κατηγορία της κατασκοπείας και της παροχής απόρρητων εγγράφων σε Ρώσο στρατιωτικό, έγινε πριν από λίγο γνωστό.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Ρώμη να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός αξιωματικός συνελήφθη χθες, Τρίτη, το βράδυ από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν και φέρονται να τον είδαν να παραδίδει απόρρητα έγγραφα, έναντι αμοιβής, σε στρατιωτικό που εργάζεται στην Ρωσική πρεσβεία στην Ιταλία. Ο τελευταίος φαίνεται πως έχει διπλωματική ασυλία

«Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό συμβάν κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας από το τέλος του ψυχρού πολέμου», τονίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός αξιωματικός, ο οποίος συνελήφθη χθες, Τρίτη, το βράδυ στη Ρώμη, φέρεται να παρέδωσε στον ρώσο συνάδελφό του και απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, πρόκειται για έναν αντιπλοίαρχο, ο οποίος δεν έθεσε σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια της Ιταλίας, αλλά και άλλων συμμάχων χωρών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος αξιωματικός που έλαβε τα απόρρητα έγγραφα (και ο οποίος κατηγορείται επίσης από τις ιταλικές αρχές για κατασκοπεία) πρόκειται να απελαθεί.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου