Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Σε ετοιμότητα για νέες προκλήσεις στο Αιγαίο το λιμενικό σώμα - Ο ρόλος του πολεμικού ναυτικού

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ουσιαστικά επιχειρήθηκε από τουρκικής πλευράς, η «απόβαση» 300 μεταναστών και προσφύγων σε διάστημα λίγο μόνο ωρών

Σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το λιμενικό σώμα, μετά τις πολλαπλές προκλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής, που με την συνδρομή πλοίου του πολεμικού ναυτικού, επιχείρησαν να προωθήσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βάρκες με συνολικά 300 μετανάστες.

Μάλιστα η παρουσία του πλοίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, δεν πέρασε απαρατήρητη και έχει ήδη ενημερωθεί το ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια των προκλήσεων της τουρκικής ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, που ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκαν στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, διαπιστώθηκε πως μέσα στις λέμβους υπήρχαν από 50 έως 600 μετανάστες σε κάθε βάρκα. Ουσιαστικά επιχειρήθηκε από τουρκικής πλευράς, η «απόβαση» 300 μεταναστών και προσφύγων σε διάστημα λίγο μόνο ωρών.

Υψηλόβαθμα στελέχη του λιμενικού σώματος δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός, ενώ εκτιμούν πως οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν την ένταση στο Αιγαίο το προσεχές διάστημα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τους μετανάστες, σχέδιο που ουσιαστικά είχε αποτύχει στα χερσαία σύνορα της χώρας, στον Έβρο.

 Mάλιστα είναι έκδηλος ο προβληματισμός τους, για ένα ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο που θα επιχειρήσουν να «στήσουν» στο Αιγαίο οι Τούρκοι. Οι ενέργειες της τουρκικής πλευράς έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των Ελληνικών αρχών που παρακολουθούν, μέσω δικτύου πληροφοριών, κάθε κίνηση που γίνεται στα παράλια της γείτονος.

Διαβάστε και:

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Λέσβου «έσπρωχναν» στα ελληνικά χωρικά ύδατα τέσσερις βάρκες με αλλοδαπούς - Δείτε βίντεο

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου