Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Τι αναφέρεται στην επιστολή του Frontex προς την Κομισιόν για τις τουρκικές προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Για το διήμερο 26 και 27 Απριλίου στο Ανατολικό Αιγαίο

Με επιστολή που συνέταξε την 28η Απριλίου ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex Φαμπρίς Λεζερί ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και την επίτροπο Μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον για τα δύο επικίνδυνα επεισόδια που προκάλεσαν τουρκικές ακταιωροί το διήμερο 26 και 27 Απριλίου στο Ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, τη νύχτα της 26ης και το πρωί της 27ης Απριλίου τουρκικές ακταιωροί μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς σε απόσταση αναπνοής από ένα σκάφος της Φινλανδικής και ένα σκάφος της Σουηδικής Ακτοφυλακής αντίστοιχα, τα οποία επιχειρούσαν κοντά στη Χίο υπό την ομπρέλα του Frontex.

Σύμφωνα με τον κ. Λεζερί, τα δύο περιστατικά εγείρουν ανησυχία, ενώ τα πληρώματα καλούνται να αξιολογούν διαρκώς τα δεδομένα, καθώς το τουρκικό λιμενικό ακολουθεί απρόβλεπτη τακτική.

Πηγή: Ertnews.gr

Συναγερμός από μαζικές αφίξεις μεταναστών στον Έβρο

Όπως διαπιστώνουν άτομα με μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και γνώση των ενεργειών των Τούρκων στον Έβρο, οι μετανάστες εκτιμάται πως προωθούνται μαζικά στην Ελλάδα με τις "ευλογίες" του τουρκικού στρατού 

Είναι ενδεικτικό πως καταγράφονται ομάδες των 50 και 100 ατόμων να φτάνουν στην Βόρεια μεριά του ποταμού, καθ' όλη όλη την διάρκεια του 24ωρου και από εκεί να ανεβαίνουν στα βουνά με κατεύθυνση την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Για την κινητικότητα των μεταναστών έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με αστυνομικούς και συνοριοφύλακες που υπηρετούν στον Έβρο, να κάνουν λίγο για "νέα επιχείρηση μαζικής εισβολής στα Ελληνικά σύνορα, όχι από ένα σημείο, όπως στις Καστανιές αλλά από όλο το μήκος του ποταμού".


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου