Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Αλλάζουν τα διακριτικά στις στολές των αστυνομικών Προστίθενται ειδικά στοιχεία αναγνώρισης

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Προστίθενται ειδικά στοιχεία αναγνώρισης

Με επείγουσα διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υιοθετούνται αλλαγές αναφορικά με τα διακριτικά και τα στοιχεία αναγνώρισης στις στολές του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «Προς ενίσχυση της διαφάνειας της δημόσιας δράσης του ένστολου προσωπικού του σώματος και της εγκαθίδρυσης του στη συνείδησή του πολίτη ως ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο σύνολο επαγγελματιών με οριοθετημένους κανόνες εμφάνιση της συμπεριφοράς και πειθαρχίας κρίθηκε απαραίτητο να φέρεται διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας και από το ένστολο προσωπικό το οποίο λόγω του είδους της στολής που φέρει αλλά και της χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού επ’αυτής καθιστούσαν το διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας με τη μορφή του πλακιδίου (Α.Γ.Μ.Σ) μη ορατό.

Συγκεκριμένα, για τις στολές όπου «λόγω του προστατευτικού εξοπλισμού δεν καθίσταται ορατό το μέχρι σήμερα προβλεπόμενο διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας (πλακίδιο με τον Αριθμό Γενικού Μητρώου Σώματος)», ο αριθμός πλέον θα αναγράφεται επάνω στη στολής με τη μορφή «προσθαφαιρούμενης διάταξης» (αυτοκόλλητο) «στο μέσο του άνω μέρους των χειρίδων και σε απόσταση ενός εκατοστού από το σημείο της συρραφής αυτών με τον κυρίως κορμό».

Για τις ομάδες ΟΠΚΕ πλέον προβλέπεται ότι κάθε μέλος τους «θα φέρει επί της στολής του, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα «Κ», δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής».

Για τις ΟΠΚΕ των Διευθύνσεων της Αστυνομίας Νόμων, θα προστίθεται και ο αύξων αριθμός της Διεύθυνσης.

Για τις ομάδες ΔΡΑΣΗ η διαταγή της αστυνομίας αναφέρει ότι στο πίσω μέρος του προστατευτικού τους εξοπλισμού του κορμού (το αλεξίσφαιρο γιλέκο) θα υπάρχει «ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα «Δ», δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους της» (του αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ).

Τέλος, αλλαγές έχουμε και στα δηλωτικά ταυτότητας των αστυνομικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ. Εκεί πλέον επάνω στο κράνος θα υπάρχει ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας, αποτελούμενο από τον αριθμό της διμοιρίας και τον αύξων αριθμό του μέλους της διμοιρίας.

Για τα μέλη των ΜΑΤ που υπηρετούν σε Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών, προστίθεται στα παραπάνω το γράμμα «Δ» και ο αύξων αριθμός της Διεύθυνσης.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου