Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο αν ήλι κοι διαρρήκτες υπό τον όρο να μην πλησιάζει ο ένας τον άλλο με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αφέθηκαν με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα

Με τους περιοριστικούς όρους που απαγορεύουν να πλησιάζει ο ένας τον άλλο σε απόσταση μικρότερη των είκοσι μέτρων, υποχρέωση να μην μετακινούνται εκτός των ορίων του Δήμου που κατοικούν και με εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι, 16 και 17 ετών. Η σύλληψη τους είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν με τις κατηγορίες για διαρρήξεις σπιτιών σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Στην απολογία τους έδειξαν να έχουν αποδεχθεί τις πράξεις τους, δηλώνοντας ότι «είχαν γλυκαθεί». 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο ανήλικα, μέσα σε ένα τρίμηνο, διέπρατταν την μία διάρρηξη μετά την άλλη, φτάνοντας συνολικά τις 22 και επιπλέον τρεις σε απόπειρα. Η λεία τους περιλαμβάνει μετρητά και κοσμήματα, αξίας πάνω των 35.000 ευρώ. Κατηγορούνται για «χτυπήματα» που έγιναν σε Βέροια, Έδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Καβάλα, όπου παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους για να μπουν στα διαμερίσματα που είχαν ως στόχο.

Για να μετακινούνται, χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο της αδελφής του 16χρονου, όπου με τη σειρά της συνελήφθη και εκείνη και διώκεται για συνεργεία. Σε ειδική κρύπτη στο χώρο αποσκευών του οχήματος εντοπίστηκαν κοσμήματα που είχαν κλαπεί νωρίτερα, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν κι άλλα κοσμήματα, όπως επίσης ένα περίστροφο κρότου - αερίου, αεροβόλο πιστόλι, φορητός πομποδέκτης κ.ά.

Αρχικά η αστυνομία γνωστοποίησε την εμπλοκή τους σε δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων (τετελεσμένες και σε απόπειρα) για τις οποίες οι ανήλικοι κατηγορούμενοι, Έλληνες υπήκοοι, απολογήθηκαν στον ανακριτή. Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε όμως η τέλεση επιπλέον 15 διαρρήξεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου