Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021

Απατεώνας προσπαθούσε να εξαπατήσει επαγγελματίες στη Λαμία Χρησιμοποιούσαν την μέθοδο «Λεφτά Στο Λεπτό - ΣΛΣ»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Χρησιμοποιούσαν την μέθοδο «Λεφτά Στο Λεπτό - ΣΛΣ»

Απατεώνες προσπαθούσαν αν αποσπάσουν χρήματα με κάθε τρόπο από επαγγελματίες, με την μέθοδο  «Λεφτά Στο Λεπτό -ΛΣΛ», στην Λαμία.

Όπως γράφει το lamiareport.gr, ο απατεώνας κάλεσε σε γνωστή έμπορο της Λαμίας και χρησιμοποίησε ψεύτικο ονοματεπώνυμο, που παρέπεμπε σε επίθετο γνωστής πελάτισσας. 

Ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό, υποτίθεται για να βάλει 200 ευρώ προκειμένου να ψωνίσει από το μαγαζί η γυναίκα του εμπορεύματα ανάλογης αξίας.

Ωστόσο η έμπορος ήταν ήδη συνδεδεμένη και παρακολουθούσε τον λογαριασμό της, του είπε ότι η συναλλαγή που είχε κάνει, δεν είχε πραγματοποιηθεί. Τότε της ζήτησε να πάει μέσω της εφαρμογής «ΛΣΛ» υποτίθεται για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η συναλλαγή.

Παρόλο που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν όλα φυσιολογικά, τα «επόμενα βήματα» που της ζήτησε ο «πελάτης» έφεραν σε σκέψεις την έμπορο και την έκαναν να καταλάβει ότι μιλούσε με απατεώνα. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της όμως περίμενε τις οδηγίες που της έδιναν ώστε να καταλάβει με πιο τρόπο αποσπούν χρήματα από τους επαγγελματίες.

Η μεθοδολογία

Το κόλπο βασίζεται στην έλλειψη γνώσεων από τραπεζικές συναλλαγές και είχε ως στόχο να μπερδέψει.

Σας ζητάει λοιπόν να πάτε στη συγκεκριμένη εφαρμογή και αφού δηλώσετε ποσό, να του κοινοποιήσετε των κωδικό που δημιουργείτε. Με αυτόν βέβαια μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε ΑΤΜ της τράπεζας – μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – και να σηκώσει τα λεφτά.

Αν έχετε κάποιες γνώσεις από συναλλαγές και καθαρό μυαλό, θα καταλάβετε ότι δεν είναι δυνατόν, ενώ περιμένετε να σας στείλουν λεφτά να κοινοποιείτε εσείς κωδικό υπηρεσίας για να μεταφέρετε χρήματα. Ωστόσο επειδή δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με υπολογιστές και τραπεζικές συναλλαγές, η καλύτερη συμβουλή είναι ότι να μην κάνετε καμία συναλλαγή με ξένους ή με ανθρώπους που δεν έχετε πιστοποιήσει ότι είναι πράγματι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι. Είτε στο τηλέφωνο, είτε διά ζώσης.

Η συγκεκριμένη επαγγελματίας θέλοντας να βοηθήσει συναδέλφους της δημοσιοποιώντας τη μεθοδολογία των απατεώνων, το έφτασε μέχρι τέλους και στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία δίνοντας και το κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, καθώς με την επιστροφή στην κανονικότητα, επέστρεψαν δριμύτεροι και οι απατεώνες.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου