Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Κάτι σαν... χειροφίλημα από τον Ερντογάν στον Μπάιντεν Ένας...άλλος Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά στη Σύνοδο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σε αναμμένα κάρβουνα ο πρόεδρος της Τουρκίας εν όψει της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μετά από την ολοκλήρωση της συνόδου του ΝΑΤΟ - Με διαλλακτικό προσωπείο για τα ελληνοτουρκικά σε ομιλία του

Μακριά από τις γνωστές, «αγέρωχες» επιλογές του στις συναντήσειςτου με άλλους ηγέτες έμεινε ο Ταγίπ Ερντογάν, όταν χρειάστηκε να χαιρετήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαιντεν, κατά την είσοδο του τελευταίου στην αίθουσα όπου πραγματοποείται η σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η χειραψία , όπως είναι γνωστό, είναι απαγορευμένη τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας - και έτσι το άγγιγμα της γροθιάς μεταξύ των δύο κατέληξε να μοιάζει με ...χειροφίλημα από τον Ερντογάν.

Όπως είναι γνωστό, Μπάιντεν και Ερντογάν θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση μετά από την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, μετά από την ολοκλήρωση της συνόδου - και αφού ο Ερντογάν θα έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν έχει προαναγγείλει ότι θα θέσει στον πρόεδρο Μπάιντεν το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, ωστόσο , σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ, φρόντισε να «υπενθυμίσει» την σημαντική εμπλοκή της χώρας του στις νατοϊκές επιχειρήσεις και να «διαφημίσει» την αξία της Τουρκίας ως νατοϊκού συμμάχου.. 

Όπως είναι γνωστό, ο Τζο Μπάιντεν έχει προαναγγείλει αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας - ενώ ήδη από τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας Τραμπ, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400.

Ένας...άλλος  Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά στη Σύνοδο

Μακριά από την γνωστή του ρητορική έμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην αναφορά που έκανε στα ελληνοτουρκικά, μιλώντας σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ, στο περιθώριο της  Συνόδου Κορυφής του  ΝΑΤΟ. Ενόψει των συναντήσεων με Μητσοτάκη και - κυρίως - τον Τζο Μπάιντεν,  προτίμησε να εμφανιστεί διαλλακτικός και υπέρ του διαλόγου.  Χαρακτήρισε (νατοϊκό)  «σύμμαχο» την Ελλάδα, αναφέροντας παράλληλα ότι η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η επίλυση των «διμερών θεμάτων», όπως είπε, θα υπηρετήσει την σταθερότητα και και την ευημερία στην περιοχή. 

Η σχετική αναφορά έχει ως εξής: 

«Σεβόμαστε το Διεθνές δίκαιο, την δικαιοσύνη και την ισότητα, τα αμοιβαία δίκαια και συμφέροντα στις σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της γείτονος και συμμάχου, Ελλάδας, όπως και η επίλυση των διμερών θεμάτων,  επίσης θα υπηρετήσει την σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή». 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου