Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 33χρονου δραπέτη-ληστή Η σκιά του είχαν γίνει στελέχη Εξετάζεται να έχει κάνει και άλλες ληστείες όταν έπαιρνε άδειες από τις φυλακές Λάρισας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η σκιά του είχαν γίνει  στελέχη της Αντιτρομοκρατικής

Συνελήφθη την ώρα που κατέβαινε από το ταξί στην Κατεχάκη, ο ένας από τους δύο δράστες της ληστείας της τράπεζας στη Μητροπόλεως 53, που έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021. Η σύλληψή του έγινε κοντά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο ρεύμα προς Ψυχικό.

Η σκιά του 33χρονου δραπέτη-ληστή είχαν γίνει  στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τις τελευταίες δέκα ημέρες, παρακολουθώντας κάθε του κίνηση και επαφή. 
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θέλοντας να καλύψει τα ίχνη του άλλαζε συχνά φτηνά ξενοδοχεία που χρησιμοποιούσε ως καταλύματα. Στην τελευταία τους οπτική επαφή, σήμερα το μεσημέρι τον είδαν να επιβιβάζεται σε ταξί έχοντας μαζί του ένα σακίδιο πλάτης με τον οπλισμό του, και συγκεκριμένα ένα καλάσνικοφ και δυο πιστόλια.
 
Με τα συμβατικά αυτοκίνητα ακολούθησαν το ταξί και μόλις κατέβηκε, σε κοντινή απόσταση από το υπουργείο Προστασίας του πολίτη, στο ρεύμα ανόδου της Κατεχάκη προς Ψυχικό, τον περικύκλωσαν, δεν του άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης, και του πέρασαν χειροπέδες. 
 
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανέφεραν πως: «Περιμέναμε να αποβιβαστεί από το ταξί. Θέλαμε να τον αιφνιδιάσουμε ώστε να μην έχει χρόνο να βγάλει όπλο γιατί γνωρίζαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο κακοποιό». 
 
Οι αρχές εκτιμούν πως ο νεαρός δραπέτης με το τατουάζ είχε πάντα μαζί του τον οπλισμό, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ετοίμαζε και κάποια νέα ληστεία. Οι ερευνητές της αστυνομίας ταυτοποίησαν τον ληστή με το τατουάζ μετά την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας.
 
Βρήκαν δακτυλικά  αποτυπώματα που ταυτοποιήθηκαν με τα αυτά του 33χρονου δραπέτη των φυλακών Λάρισας. Ο αριστερόχειρας ληστής σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές συμμετείχε σε τουλάχιστον δύο ακόμη ληστείες σε τράπεζες στις 8 Αυγούστου στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, και στις 18 Αυγούστου στην Μεταμόρφωση.
 
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει κάνει και άλλες ληστείες όταν έπαιρνε άδειες από τις φυλακές Λάρισας. Την τελευταία άδεια την πήρε στις 28 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου που ήταν να επιστρέψει δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα.
 
Κηρύχθηκε δραπέτης και οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν χωρίς αποτέλεσμα στην διεύθυνση κατοικίας που είχε δηλώσει στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπίστωσαν δεν πήγε ποτέ στην Θεσσαλονίκη ήρθε κατευθείαν στην Αθήνα και οργάνωσε τις τρεις ληστείες τραπεζών. 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου