Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Βαρύς ο πέλεκυς: Ισόβια κάθειρξη 56 φορές για Τούρκο διακινητή για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Είχαν βρει τραγικό θάνατο 8 άτομα, εκ των οποίων 5 μικρά παιδιά, ενώ αγνοούνταν άλλο τόσοι

Η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και μάλιστα 56 φορές (!) επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 55χρονο Τούρκο διακινητή για το ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια στο Φαρμακονήσι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά 8 άτομα, εκ των οποίων 5 μικρά παιδιά και να αγνοούνται άλλοι τόσοι!

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, το δικαστήριο έκρινε ένοχο, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, τον 55χρονο Τούρκο, διατηρώντάς του ουσιαστικά την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Μάιο του 2017.

Η τραγωδία είχε σημειωθεί 50 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 ανοικτά του Φαρμακονησίου. Το οχτάμετρο ξύλινο σκάφος με κυβερνήτη τον 55χρονο Τούρκο και στοιβαγμένους 56 Ιρακινούς (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στην «καρδιά» του χειμώνα από την περιοχή «Δίδυμα» (Didim) της Τουρκίας και με προορισμό κάποιο από τα νησιά μας.

Λίγες ώρες αργότερα, στη μία παρά δέκα τα ξημερώματα, η βάρκα με τους πρόσφυγες, προσάραξε σε βραχώδες σημείο ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου. Μόνο οι 40 αλλοδαποί (18 άνδρες, 10 γυναίκες και 12 ανήλικοι), κατάφεραν να αποβιβαστούν στην ξηρά.

Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ σκάφος του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλα βοηθητικά σκάφη εντόπισαν και ανέσυραν οκτώ σορούς (5 παιδιά και 3 γυναίκες), ενώ περισυνέλεξαν σώο ένα κορίτσι και αγνοούνται τουλάχιστον άλλα 8 άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα, ένας άνδρας και 6 παιδιά.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου