Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκικός Τύπος: Βολές κατά ριπάς εναντίον Γαλλίας-Μακρόν και αιχμές κατά της Ελλάδας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η ελληνο-γαλλική συμφωνία έτυχε μεγάλης δημοσιότητας στην γείτονα

Κατά της Γαλλίας και του «αρνητικά» πρωταγωνιστικού ρόλου που θέλει να παίξει στην περιοχή, στρέφεται μεγάλο μέρος των τουρκικών εφημερίδων, αναφερόμενο στην ελληνο-γαλλική αμυντική συμφωνία.

Σημαντική μερίδα του κατηγορεί την Αθήνα για «αναντιστοιχία λόγων και έργων», με ενδεικτικό τον σχολιασμό ότι «η Ελλάδα, ενώ μιλάει για "ειρήνη", αγοράζει όπλα από τον Μακρόν».

Τμήμα των τουρκικών ΜΜΕ, επίσης, περιορίζεται ειδησεογραφικά τα γεγονότα, παραπέμποντας ιδιαίτερα στις δηλώσεις Μακρόν - Μητσοτάκη για την ελληνοτουρκική ένταση, το καλοκαίρι του 2020.

Άκρως ενδιαφέρον είναι ότι δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της γείτονος, η Sabah και η Sözcü, δεν είχαν κατ' αρχήν αναφορά στο θέμα (!).

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της έντονης κόντρας Μακρόν - Ερντογάν στο πρόσφατο παρελθόν, δεν λείπουν οι αναφορές ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι «εχθρός του Ισλάμ και των Τούρκων».

Ενδεικτικά είναι τα δημοσιεύματα, όπως της εφημερίδας, Hürriyet, που γράφει ότι «ενώ η Αθήνα μιλάει για "ειρήνη" αγοράζει όπλα», και της Yeni Birlik η οποία σημειώνει «Είπε "δεν μπαίνω στο κυνήγι των εξοπλισμών" αλλά πήρε και Heron και Rafale».

Η Milliyet, κάνοντας αναφορά στη συμμαχία AUKUS (ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία) και την ακύρωση της παραγγελίας εκ μέρους της Αυστραλίας για 12 γαλλικά συμβατικά υποβρύχια, κάνει λόγο για «βραβείο παρηγοριάς για τον Μακρόν». Το ίδιο και η Karar διερωτάται: «Είναι το Αιγαίο παρηγοριά στο Παρίσι για τον Ειρηνικό;»

Η θεωρούμενη «σκληρή», Yeni Şafak, γράφει για «Ιστορική "ώθηση" στον Μήτσο(τακη)», η Akşam ότι η Γαλλία «υποκινεί την Ελλάδα για τα λεφτά», η Yeni Akit σημειώνει «αγόρασε τρεις φρεγάτες - έστειλε μήνυμα στην Τουρκία», η Milat ότι «η Ελλάδα επιταχύνει τους εξοπλισμούς», η Milli γράφει για «βραβείο στην Ελλάδα επειδή εχθρεύεται τους Οθωμανούς», και η Diriliş Postası σημειώνει ότι «ο Μακρόν "πάτησε γκάζι" - πούλησε 3 φρεγάτες».

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου