Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Φάμπρικα απάτης από αντιεμβολιαστές: Στο «στόχαστρο» της Δίωξης εννέα ύποπτες ιστοσελίδες – Τα πρώτα ευρήματα εντόπισε η αστυνομία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι «φάμπρικες» εξαπάτησης των αρνητών των εμβολίων– Έχουν δημιουργήσει «τιμοκαταλόγους» με ψευδείς νομικές συμβουλές- Η αστυνομία εστιάζει κυρίως σε όσους προσφέρουν δήθεν νομικά όπλα έναντι αμοιβής

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ιστοσελίδων που παρέχουν υπηρεσίες, έναντι αμοιβής στους αντιεμβολιαστές, η οποία ξεκίνησε μετά και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αντιεμβολιαστές: Βιομηχανία απάτης μέσα από διαδικτυακές ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών που πουλούν δήθεν «νομικά όπλα» εναντίον του κράτους, υγειονομικών και δημοσίων υπαλλήλων ανακάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις πρώτες κιόλας ώρες της έρευνας που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εννέα ύποπτες ιστοσελίδες και προφίλ μέσα σε 5 ώρες

Τις πρώτες 5 ώρες της έρευνας της Δίωξης βρέθηκαν ήδη 9 ύποπτες ιστοσελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξ αυτών σε δύο έχουν εστιάσει περισσότερο την προσοχή τους οι αστυνομικοί, καθώς είναι αυτά που προσφέρουν έναντι αμοιβής στους αρνητές αυτά τα «νομικά όπλα».

Προτρέπουν, μάλιστα, τους αντιεμβολιαστές να προβούν σε μηνύσεις, διώξεις και να απαιτήσουν χρηματικές αποζημιώσεις και ποινές φυλάκισης.

3.000 – 4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» δικαστικούς επιμελητές

Οι αστυνομικοί αναζητούν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους διαχειριστές αυτών των σελίδων, ενώ κάνουν λόγο για «τιμοκαταλόγους» ψευδών νομικών συμβουλών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ζητούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000-4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές.

Η διέγερση σε ανυπακοή που προτείνουν οι σελίδες αυτές μπορεί να είναι πλημμέλημα, όμως, επειδή εντάσσονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορονοϊό, δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση να αποφασίσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Πηγή ➤ eleftherostypos.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου