Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Αδίστακτος ο ληστής με το τατουάζ Εχει κηρυχθεί δραπέτης όταν παραβίασε την άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές της Λάρισας,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Είμαι καταζητούμενος» είχε πει ο… αριστερόχειρας δράστης σε μία από τις δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών που είχαν σημειωθεί σε Πετράλωνα και Μεταμόρφωση, στις 10 και 18 Αυγούστου 2021. Ετσι είχε πει στους υπαλλήλους της τράπεζας στη Μεταμόρφωση, θέλοντας να τους επισημάνει ότι δεν έχει «κάτι να χάσει» και πως δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει τον οπλισμό προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των διωκτικών Αρχών.

Πρόκειται για τον ίδιο ληστή, με το ίδιο τατουάζ στο χέρι του, τον ίδιο σωματότυπο, το ίδιο «κοντό» καλάσνικοφ, και τον ίδιο συνεργό με το περίστροφο. Τις τελευταίες 20 ημέρες τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχαν ως βασικό ύποπτο έναν 33χρονο αντιεξουσιαστή που έχει απασχολήσει για ένοπλες ληστείες, συμπλοκές με αστυνομικούς και κατοχή ενός μικρού οπλοστασίου στο Κολωνάκι, και τον αναζητούσαν προκειμένου να τον συλλάβουν.

Φέρεται να είναι πρωταγωνιστής στις 3 από τις 6 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών που έχουν καταγραφεί το 2021. Εχει κηρυχθεί δραπέτης από τις 3 Αυγούστου, όταν παραβίασε την 4η άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές της Λάρισας, και σε χρονικό διάστημα… 42 ημερών φαίνεται να έχει εισβάλει σε τρεις τράπεζες αποκομίζοντας χρηματικό ποσό που κυμαίνεται στα 35.000 ευρώ.

Μετά την τελευταία ληστεία το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως, σε ένα θεωρητικά καλά φυλασσόμενο σημείο της πόλης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπιστώνουν πως ο ληστής με το… τατουάζ δεν ενδιαφέρεται αν θα αναγνωρισθεί, κάτι που τον καθιστά επικίνδυνο στην περίπτωση που έρθει αντιμέτωπος με αστυνομικούς. Σε ληστεία σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2015, οι δράστες, μεταξύ των οποίων και ο 33χρονος που είχε κατηγορηθεί γι’ αυτή τη ληστεία, δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν εναντίον των αστυνομικών. Δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του, ούτε καν το χαρακτηριστικό τατουάζ του, ακουμπά «άνετα» σε διάφορα σημεία των τραπεζών που ληστεύει, αφήνοντας τα αποτυπώματά του και απευθύνεται προς τους υπαλλήλους εκδηλώνοντας τις θέσεις του για την κυβέρνηση, το σύστημα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας δεν έχουν εντοπίσει ακόμη τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής των δύο ενόπλων στο υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, αλλά και στις δύο άλλες «ύποπτες» ληστείες σε Πετράλωνα και Μεταμόρφωση. Εχουν ανοίξει τον κύκλο αναζήτησης βιντεοληπτικού υλικού στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αναζητούν τέτοιες εικόνες από σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, εξετάζοντας την πιθανότητα να έχουν διαφύγει με συρμούς τους. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπιστώνουν πως οι δράστες επιλέγουν το στόχο τους ανάλογα με τη γεωγραφία της περιοχής, την πολυκοσμία που τους διευκολύνει στην προσέγγιση και διαφυγή τους, ενώ δεν αποκλείουν την ύπαρξη οικιών-κρησφύγετων στις περιοχές δράσης τους.

Την 1η Οκτωβρίου 2014, σε διαμέρισμα της οδού Αριστοδήμου στο Κολωνάκι, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εντοπίσει ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο και μία χειροβομβίδα και είχαν συλλάβει δύο άτομα. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που συνελήφθη είχε υποστηρίξει πως είχε αποθηκεύσει τον οπλισμό για λογαριασμό του 33χρονου αντιεξουσιαστή στο πλαίσιο της συντροφικής αλληλεγγύης.

Για τη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, ο 33χρονος αντιεξουσιαστής είχε κατηγορηθεί για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών. Η αρχική ποινή ήταν 36 χρόνια και κατά συγχώνευση μειώθηκε σε 24 χρόνια. Την υπόθεση παρακολουθεί και ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου