Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ασπίδα προστασίας σε εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς: Τέλος το αυτόφωρο, τι αλλάζει στον ποινικό κώδικα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Παρέμβαση στον νέο ποινικό κώδικα, για την αποφυγή αυτοφώρου εκπαιδευτικών και γιατρών που διώκονται από αρνητές του εμβολιασμού επειδή εφαρμόσουν το νόμο, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Τα περιστατικά παραβατικότητας πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα κυρίως με το άνοιγμα των σχολείων όπου είναι καθημερινό πλέον το θλιβερό φαινόμενο της εισβολής γονέων στις σχολικές μονάδες, τις απειλές, τις ύβρεις και τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους γιατρούς και υεγιονομικούς στα νοσοκομεία της χώρας, που καθημερινά όχι μόνο ρισκάρουν την υγεία τους αλλά απειλούνται κιόλας από αρνητές κορονοϊού και εμβολιασμών.

Βλέποντας αυτά τα περιστατικά η Κυβέρνηση θέλει να υψώσει «ασπίδα» σε αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα να βάλει «φρένο» στους αρνητές που τους σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα με μηνύσεις.

Έτσι στο τραπέζι πια υπάρχει πρόβλεψη για εξαίρεση τους από το αυτόφωρο. Διατηρείται πρακτικά δηλαδή το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να “σύρει” κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο.

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο
Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι πρόσφατες συμπεριφορές αντιεμβολιαστών – αρνητών, οι οποίοι με μηνύσεις τους στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευάγγελος Ζαχαρής, με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας τους ζητά να διερευνήσουν άμεσα αν οι συγκεκριμένες ενέργειες των αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν βάσει του νόμου. Λόγω μάλιστα της σοβαρότητας των υπόθεσης, τους ζητά η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου