Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη – Βεβήλωσαν το μνημείο σημαντικού Έλληνα του Πόντου, λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή του – ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο ενός σημαντικού Έλληνα του Πόντου, του Νίκου Καπετανίδη, λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση 100 ετών από την εκτέλεσή τους από τους Τούρκους και μια μόλις εβδομάδα μετά την τοποθέτηση του μνημείου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, προκλήθηκαν φθορές στη μαρμάρινη βάση του μνημείου και αφαιρέθηκαν γλυπτές αναπαραστάσεις του Νίκου Καπετανίδη στο δικαστήριο του Κεμάλ στην Αμάσεια.

Φαίνεται επίσης πως επιχείρησαν να ξηλώσουν το άγαλμα, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ο τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης βρέθηκε στο μνημείο του Καπετανίδη και έκανε λόγο για «καθαρή βεβήλωση ενός εθνομάρτυρα» από ανθρώπους που δεν έχουν εθνική συνείδηση.

«Όλοι ξέρουμε ότι ο διωγμός των Ποντίων είχε και θρησκευτικό χαρακτήρα, επομένως όλοι μαρτύρησαν για την του Χριστού πίστη. Άρα ούτε χριστιανικά αισθήματα είχε αυτός που το έκανε. Η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει το μνημείο. Είχαμε μια ανησυχία και σκεφτόμασταν να βάλουμε σεκιούριτι, τουλάχιστον στα αποκαλυπτήρια να μείνει αλώβητο. Δεν το περίμενα όμως ότι θα βεβηλωθεί τόσο γρήγορα» δήλωσε ο τραγουδιστής στο thes.gr.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου