Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021

Γ.Φίλης: «Αν γίνει κάτι θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον 19ο αιώνα»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής μέσα από τις δηλώσεις του τόνισε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να δεχτεί ένοπλη στρατιωτική επίθεση από μία χώρα που έχει εισβάλλει με στρατεύματα σε τρεις γειτονικές χώρες.

«Υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική της Άγκυρας, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Έχει αλλάξει η παράμετρος με την ελληνογαλλική συμφωνία αμοιβαίας υποστήριξης. Κατά συνέπεια, το παράθυρο ευκαιρίας της Τουρκίας να κάνει οτιδήποτε μικραίνει», είπε και πρόσθεσε πως στη γειτονική χώρα υπάρχει διαγκωνισμός σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στη μετά Ερντογάν περίοδο.

Η Τουρκία θα προσπαθήσει να μετρήσει την ελληνογαλλική συμφωνία και πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να μετρήσει περισσότερο τους Γάλλους. Είναι λογικό, πάντα στο πλαίσιο του παραλογισμού της Τουρκίας. Θα το συνδέσω, επίσης, με τα 40 F-16 που έχουν ζητήσει, μπας και εξισορροπήσουν την κατάσταση με την ελληνική αεροπορία. Η Τουρκία τραβάει από κάθε πλευρά το σκοινί και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί.

Στην πράξη θα δοκιμαστεί η ελληνογαλλική συμφωνία. Όταν γίνονται αυτές οι συμμαχίες, το αν θα επέμβει ο σύμμαχος ή όχι, έγκειται στη διαπραγμάτευση. Δηλαδή, όταν έγινε η αγγλοπολωνική συμμαχία λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να εγγυηθούν οι Άγγλοι την ασφάλεια της Πολωνίας, ο βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι εγγυάται την ανεξαρτησία της Πολωνίας, όχι τα σύνορά της. Δηλαδή, βρισκόμασταν λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Άγγλοι ακόμα το συζητούσαν!», δήλωσε ο κ. Φίλης.

«Θέλω να πω ότι εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι εάν η γαλλική και η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήσει το άρθρο 2, έγκειται στις γεωπολιτικές επιδιώξεις του κάθε γεωπολιτικού παράγοντα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα».

«Η χώρα βρίσκεται σε περίοδο υβριδικού πολέμου που μας έχει κηρύξει η Τουρκία από τον Μάρτιο του 2020 και η χώρα κινδυνεύει να δεχτεί ένοπλη στρατιωτική επίθεση από μία χώρα που έχει εισβάλλει με στρατεύματα σε τρεις γειτονικές χώρες και σε δύο χώρες που είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από την Τουρκία. Έχει εισβάλλει στο Ιράκ και τη Συρία, έχει καταλάβει έδαφος της Κύπρου και έχει εισβάλλει στη Λιβύη. Αυτή τη στιγμή ζητάει τη Θράκη και το μισό Ανατολικό Αιγαίο, συν το γεγονός ότι θέλει να κάνει την Κύπρο φέουδό της.

Αν γίνει κάτι και δοθούν οι απαραίτητες εντολές από την πολιτική ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις, θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον 19ο αιώνα. Οι Τούρκοι είναι θρασύδειλοι και θα το κάνουν μόνο αν θεωρήσουν ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ή λάβουν μηνύματα από το εξωτερικό ότι τους δίνεται άδεια. Οι Τούρκοι είναι σε δύσκολη κατάσταση, γιατί έχουν τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό τους», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου