Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Παράνομη και καταχρηστική την έκρινε το Εφετείο Απεργία εκπαιδευτικών: 3.000 ευρώ ποινή σε όσους τη συνεχίζουν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Απεργία: Παράνομη και καταχρηστική έκρινε την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης, το Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του Εφετείου:

  • κρίθηκε τελεσίδικα παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών
  • διατάσσει την απαγόρευση της συνέχισης της απεργίας- αποχής και επιδικάζει πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο παιδείας αναφέρει: «Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Εφετείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου. Απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης».

Με νέες γενικές συνελεύσεις και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή απαντά η ΟΛΜΕ

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου.

Μετά και την δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου, σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, συνεχίζει η ανακοίνωση:

  • δεν έγινε δεκτή η έφεση του ΥΠΑΙΘ που ζητούσε να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή και καταχρηστική, εκτός από παράνομη
  • έκρινε τελεσίδικα παράνομη την απεργία-αποχή
  • διατάσσει την απαγόρευση της συνέχισης της απεργίας- αποχής και επιδικάζει πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης.

Η ΟΛΜΕ διευκρινίζει, ότι «όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία-αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως ποινή, καθώς μέχρι και την επίσημη επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη».

Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, καλεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην συγκαλέσουν συνεδριάσεις των συλλόγων και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 97 του 4823/21 αυτήν την εβδομάδα και να περιμένουν τις αποφάσεις του κλάδου.

Επίσης, η ΟΛΜΕ χαιρετίζει «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 11 Οκτώβρη (100.000 απεργοί, περίπου 70%) και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα».

Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.

 eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου