Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Πολύ ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σεισμός τώρα: Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τη Ζάκρο. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα πέντε χιλιόμετρα. Πέρα από την Κρήτη, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο ενώ υπήρξαν αναφορές ότι κουνήθηκε ακόμα και η Αττική!

Ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο έγινε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Την ώρα που η Κρήτη δεν έχει ηρεμήσει και η γη τρέμει ακόμα στο Αρκαλοχώρι, που χτυπήθηκε από τα 5,9 Ρίχτερ του περασμένου μήνα, οι κάτοικοι του νησιού έζησαν ξανά τον εφιάλτη του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Σεισμός τώρα:  Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.


Με βάση τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού, η δόνηση ήταν 6,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 51 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σητείας και με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. 

Ακολούθησε στις 12:36 κι άλλος σεισμός 4 Ρίχτερ στα 6 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, αλλά και στη Σαντορίνη έγινε η σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Χουλιάρας στο protothema.gr: Τα επόμενα 24ωρα θα ξέρουμε αν είναι ο κύριος σεισμός

«Πρόκειται για έναν ισχυρό σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 23 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της πόλης της Ζάκρου. Είναι υποθαλάσσιος σεισμός, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του επονομαζόμενου ελληνικού τόξου εκεί όπου είναι η ζώνη καταβύθισης της αφρικανικής πλάκας. Και πέρυσι είχαμε έναν σεισμό περίπου 6 Ρίχτερ στην περιοχή. Εξετάζουμε το φαινόμενο ενδεχομένως πρόκειται για τον κύριο σεισμό αλλά αυτό θα το ξέρουμε τα επόμενα 24ωρα» λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου