Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Εμβόλιο: Στους 3 μήνες από τη δεύτερη δόση η αναμνηστική Πότε ανοίγει η πλατφόρμα Το μέτρο ισχύει για τους πολίτες από 18 ετών και άνω

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Εμβόλιο – Τρίτη δόση: Έκτακτη ενημέρωση για την απόφαση που πήρε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 πραγματοποίησε  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνησιτικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά» ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου να κάνουν την αναμνηστική δόση μέσα στον Δεκέμβριο, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους. Όσον αφορά την απόφαση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε 3 μήνες, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε τη σχετική απόφαση με βάση τα δεδομένα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες.

«Ο ιός είναι εδώ και όσο έχουμε ένα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης μεταλλάξεων. Δεν μπορεί να δοθεί με ασφάλεια η απάντηση ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον», είπε.

Για τους 18 με 30 ετών δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή επιστημονικά δεδομένα γι’ αυτό και η χορήγηση της τρίτης δόσης παραμένει στους 6 μήνες.

Τρεις μήνες μετά θα μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός και όλων όσων νόσησαν από Covid, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η απάντηση αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να δοθεί ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες», συνέχισε.

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για το εμβόλιο θα έχει ανοίξει για όλους μέχρι το πρωί του Σαββάτου (04.12.2021).

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ζητήσει η τρίτη αναμνηστική δόση να γίνεται νωρίτερα από το εξάμηνο και η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως».

Έτσι, λοιπόν, η τρίτη δόση του εμβολίου θα χορηγείται σε όλους των 18 ετών και άνω 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, σε περίπτωση νόσου ο εμβολιασμός συντείνεται 3 μήνες μετά την εμφάνισή της.

Προτεραιότητα η πρώτη δόση


Η πλατφόρμα για τους δικαιούχους θα ανοίξει σήμερα το βράδυ έως αύριο το πρωί, ώστε όλοι οι δικαιούχοι μέχρι αύριο να μπορούν να μπουν. Οι δικαιούχοι αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια.


Για τα ραντεβού, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η πρώτη δόση θα έχει πάντα προτεραιότητα έναντι της αναμνηστικής δόσης, για να μην υπάρχει καθυστέρηση πέραν των 3-4 ημερών. Γι' αυτό θα υπάρχει κράτηση ραντεβού κι όταν πλησιάζουν, ανοίγουν για όλους. Στόχος όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί έως τέλος Αυγούστου να βρουν ραντεβού έως το τέλος Ιανουαρίου.

Κορονοϊός 3/12: 6.201 νέα κρούσματα, 97 θάνατοι, 694 διασωληνωμένοι


Κρούσματα σήμερα – Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (3/12) τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.201 , εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 957.552 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 97, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.427 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 694 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 549 (79.11%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 145 (20.89%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.544 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή -6.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου