Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

47χρονη ψευτογιατρός εξαπατούσε συγγενείς ασθενών «πουλώντας» κλίνες σε ΜΕΘ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τέλος στη δράση 47χρονης απατεώνισσας, η οποία έπαιρνε χρήματα από συγγενείς ασθενών με κορονοϊό τάζοντας πρόσβαση σε… κλίνη ΜΕΘ, έβαλαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από ένα μήνα, όταν αστυνομικός κατήγγειλε στο διοικητή του νοσοκομείου «Aγιος Παύλος» ότι άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στη σύζυγό του και ζήτησε 3.500 ευρώ για να μπει ο άρρωστος πατέρας της σε ΜΕΘ. Μάλιστα, στο τηλεφώνημα είχε ισχυριστεί ότι είναι γιατρός και έχει… πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Η συγκεκριμένη καταγγελία προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν έρευνα και χθες ταυτοποίησαν τα στοιχεία της 47χρονης (η οποία δεν έχει σχέση με το χώρο της Υγείας) και σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία για εμπορία επιρροής-μεσάζοντες.

Είχε και αγωγή!

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 47χρονη, λίγες μέρες μετά την αρχική καταγγελία, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντρόγυνο, επικαλούμενη (και πάλι) ψευδώς ότι είναι αναισθησιολόγος γιατρός και προφασιζόμενη αφενός ότι διαθέτει εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή-θεραπεία για την πλήρη ίαση από Covid-19 και αφετέρου ότι διαθέτει γνωριμίες σε νοσοκομεία της πόλης για τη διάθεση κρεβατιού σε ΜΕΘ, ζήτησε και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, που αφορούσε το κόστος της θεραπείας τόσο για τον πατέρα του άνδρα όσο και για τον πατέρα της γυναίκας που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε -για μία ακόμη φορά- ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση και προφανώς με δόση υπερβολής, ανέφερε ότι ο «επόμενος ασθενής στο “Παπανικολάου” θα διασωληνωθεί στο διάδρομο και ο μεθεπόμενος στο parking του νοσοκομείου». Οπως είπε στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση στο σύστημα Υγείας δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, και επεσήμανε την ανάγκη για περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που νοιάζει είναι πώς θα μεταφραστεί αυτό το τσουνάμι σε νοσηρότητα.

Η σωτηρία…

«H υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μας σώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, επισημαίνοντας ότι η επέκταση θα μπορούσε να γίνει και ηλικιακά αλλά και σε κατηγορίες. «Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε.

 eleftherostypos.gr

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου