Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Επιθετικό είδος λύκου κυκλοφορεί στον Διόνυσο Αττικής – Κατα σπάραξε σκύλους, μπορεί να πηδήξει σε ύψος 3 μέτρων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι περιγραφές μιλούν για ένα μεγάλο ζώο που σε καμία περίπτωση δε μοιάζει με σκύλο – Έκτακτη σύσκεψη στο Δασαρχείο

Κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου εκτιμά ότι υπεύθυνος για την επίθεση σε χώρο που φιλοξενούνται αδέσποτα σκυλιά είναι ένας μονόλυκος, δηλαδή ένα επιθετικό είδος λύκου.
Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν δυο σκυλιά στον Διόνυσο την περασμένη Πέμπτη με το Δασονομείο Αγίου Στεφάνου που έκανε αυτοψία στο χώρο να επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για λύκο. Συγκεκριμένα, εντόπισαν τα σημεία της πάλης του λύκου καθώς και τα χνάρια που άφησε πίσω του το άγριο ζώο. Πρόκειται για μονόλυκο που ζει κυρίως μόνος του και όχι σε αγέλη και φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί στις πλαγιές της Πεντέλης.

«Ήρθαν, έκαναν αυτοψία, πήραν φωτογραφίες, συνέταξαν την αναφορά τους από τα πατήματα στο χιόνι και μας διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για λύκο και μάλιστα υπερμεγέθης. Μονόλυκο τον είπαν, δηλαδή αυτός που δε δουλεύει μαζί με την αγέλη αλλά μόνος του γιατί αισθάνεται πανίσχυρος», δηλώνει στο protothema.gr η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Διονύσου, κ. Βασιλική Γώγου, και εξηγεί πως πρόκειται για ζώο με μεγάλη δύναμη που μπορεί να πηδήξει σε ύψος τριών μέτρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου,  Δημήτρη Πιτιανούδη «ο σκύλος είχε κατακρεουργηθεί. Του είχαν φάει την κοιλιακή χώρα και του είχαν βγάλει τα εντόσθια. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι είναι σκοτωμένος από κάποιον άλλο σκύλο». Την επόμενη ημέρα, ένα ακόμη ζώο βρέθηκε κατακρεουργημένο στον ίδιο χώρο με αποτέλεσμα η υπεύθυνη της φιλοζωικής να ειδοποιήσει το Δασονομείο καθώς αντιλήφθηκε πως κάποιο άγριο ζώο επιτίθεται στα σκυλιά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είδαν το λύκο να τριγυρνάει στη γειτονιά. Στη λεωφόρο Αιολίδος, μάλιστα, ο λύκος φέρεται να πήδηξε τη μάντρα ενός σπιτιού και να εισέβαλε στην αυλή.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου