Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Τζουμέρκα: Ποιος ήταν ο 21χρονος ορειβάτης που έχασε τη ζωή του – Ο πατέρας του τον εντόπισε

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οδύνη για τον μόλις 21 ετών ήταν ο ορειβάτης που έχασε την ζωή του την Κυριακή στα Τζουμέρκα.
O Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος ήταν γιος του Γιάννη Θεοχαρόπουλου, ο οποίος υπήρξε προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδας, η μητέρα του Μαρίνα είναι ορειβάτης, ενώ και οι δυο τους ήταν διοργανωτές αγώνων. Τραγική είναι η είδηση ότι τον νεαρό ορειβάτη εντόπισε ο πατέρας του και ενημέρωσε τις αρχές.

Το 2020, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο gazzetta.gr. Τότε ο 21χρονος δήλωσε ότι «αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου. Με τους αγώνες ασχολούμαι από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι τα 12 δεν σταμάτησα, όμως τότε ήρθε η περίοδος της οικογενειακής μετακόμισης από την Αθήνα στο χωριό Άγναντα, οπότε πέρασε για μένα μια νεκρή περίοδος στην αγωνιστική αναρρίχηση. Πλέον, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω επιστρέψει στους αγώνες με περισσότερη όρεξη από ποτέ».

Πώς έγινε η τραγωδία στα Τζουμέρκα

Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος, το πρωί της Κυριακής (30.01.2022) έκανε ορειβατικό σκι στα Τζουμέρκα όταν γλίστρησε και έπεσε σε γκρεμό. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Λίγες ώρες αργότερα τον εντόπισαν ο πατέρας του μαζί με δύο άλλους ορειβάτες.

Στα Ιωάννινα έφτασε με ελικόπτερο και οι γιατροί της μονάδας που τον παρέλαβαν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οι γιατροί προσπάθησαν για τουλάχιστον μία ώρα εως τις 7:30, να κάνουν στο νεαρό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως δεν τα κατάφεραν.

eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου