Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Κρίση στην Ουκρανία: Το Κογκρέσο βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο Μπομπ Μενέντεζ υποστήριξε ότι οι κυρώσεις θα έχουν «σοβαρές συνέπειες» για τη Μόσχα, αν εισβάλλει στην Ουκρανία – Διεμήνυσε ότι τόσο οι Δημοκρατικοί όσοι και οι Ρεπουμπλικάνοι είναι  αποφασισμένοι να στηρίξουν την Ουκρανία 

Διαβουλεύσεις για την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας πραγματοποιούν τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε ότι το σώμα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για ένα νομοσχέδιο, που υπόσχεται «σοβαρές συνέπειες» για τη Μόσχα σε περίπτωση που εισβάλει στην Ουκρανία.


Ερωτηθείς από το CNN για τις εργασίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσε: «είμαστε ένα μέτρο από το στόχο, και ελπίζω ότι θα φθάσουμε εκεί με επιτυχία. Αναμφισβήτητα υπάρχει μια απίστευτη αποφασιστικότητα και στα δύο κόμματα να υποστηρίξουν την Ουκρανία… και ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία εάν εισβάλει», δήλωσε.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νέο Μόναχο», δήλωσε επίσης ο Μενέντεζ, αναφερόμενος στη διάσκεψη και τις συμφωνίες του 1938 μεταξύ του ναζιστικού καθεστώτος του Αδόλφου Χίτλερ και της Βρετανίας και της Γαλλίας, που δεν κατέστησαν δυνατό να αποτραπεί το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζιμ Ριτς, επιβεβαίωσε τις προσπάθειες, που καταβάλλονται «24 ώρες το 24ωρο τις τελευταίες ημέρες» για την επίτευξη συναίνεσης.

Διχασμός ως προς την έναρξη ισχύος των κυρώσεων

Παρά τη φαινομενική ενότητά τους ως προς την ουσία των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί είναι από την άλλη πλευρά, πιο διχασμένοι στο θέμα της έναρξης ισχύος τους.

Οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν τα μέτρα να εφαρμοστούν προληπτικά έναντι μιας πιθανής εισβολής. Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί ζητούν να διατηρηθούν οι κυρώσεις ως απειλή και να επιβληθούν σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Δημοκρατικό Μπομπ Μενέντεζ, ορισμένες κυρώσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αρχικά, «λόγω όσων έχει ήδη κάνει η Ρωσία», αναφερόμενος ειδικότερα στις κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία και στην «εκστρατεία υπονόμευσης της ουκρανικής κυβέρνησης διεθνώς». Όμως, συνέχισε, «οι καταστροφικές κυρώσεις, που θα συνέτριβαν τη Ρωσία, θα έρθουν όταν (ο Βλαντίμιρ Πούτιν) εισβάλει».
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου