Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ξύνεται στην γκλίτσα του Πούτιν η Τουρκία: Θερμό επεισόδιο μετά από δήλωση συμβούλου του Ερντογάν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Θερμό επεισόδιο μετά από δήλωση συμβούλου του Ερντογάν

Καλό θα είναι η Ελλάδα να πάρει μαθήματα από το πως αντιδρά η Ρωσία στις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που ακολούθησε μία βλακώδη δήλωση συμβούλου του Ερντογάν, για την ρωσική επέμβαση στο Καζακστάν.

Η Ρωσία ζήτησε άμεσα από την Τουρκία διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη χρήση των δυνάμεων του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στο δοκιμαζόμενο Καζακστάν, Ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι αναλύσεις για ρόλο τουρκόφιλων Τζιχαντιστών στις αναταραχές.

Την ανακοίνωση για την ρωσική παρέμβαση μάλιστα την έκανε ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2021, όπως αναφέρει το Ρώσικο πρακτορείο TASS.

«Υπήρξε , για να το θέσω ήπια, μια ακατανόητη δήλωση στην Άγκυρα από έναν από τους συμβούλους του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος καταδίκασε τις ενέργειες του Καζακστάν για την πρόσκληση του CSTO. Ζητήσαμε τώρα από τους Τούρκους συναδέλφους μας να εξηγήσουν τι σημαίνει αυτό», είπε Επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Και ο σύμβουλος του Ερντογάν, έτρεχε να κρυφτεί.

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ξεκίνησε η αποχώρηση των συλλογικών ειρηνευτικών δυνάμεων του CSTO από το Καζακστάν. Ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Στάνισλαβ Ζας , είπε ότι σε λίγες μέρες οι ληστές και οι τρομοκράτες ηττήθηκαν στη δημοκρατία και τα υπολείμματα των συμμοριών τους προσπαθούν να κρυφτούν από τη δικαιοσύνη στο ‘υπόγειο’.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του CSTO έφτασαν στο Καζακστάν μετά από αίτημα του Προέδρου Κασίμ Γιομάρτ Τοκάγιεφ .

Στις 2 Ιανουαρίου, λόγω της απότομης αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου για τα αυτοκίνητα, ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα.

Τα οικονομικά αιτήματα των διαδηλωτών αντικαταστάθηκαν σύντομα από πολιτικά, ιδίως σχετικά με την αποχώρηση του πρώην προέδρου Νουρσουλτάν Ναζρμπάγιεφ από την πολιτική.

lenta.ru Πληροφορίες από το βαλκανικό περισκόπιο

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου