Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης: Απάντηση για τη «βόμβα» Γιωρίκα Πιλίδη περί στησίματος αγώνων σε τελικό ευρωπαϊκού

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Μπλεξίματα» με την Ελληνική Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ) θα έχει ο Γιωρίκας Πιλίδης με το που πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, κατά την επιστροφή του από τον Άγιο Δομίνικο και το Survivor, καθώς, άθελά του(;) έριξε «βόμβα» ότι στο παρελθόν τον είχαν προσεγγίσει για να στήσει τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην πάλη!  

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία, θα περιμένει τον Πιλίδη να επιστρέψει από το Survivor, ώστε να δώσει εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη… εμπρηστική δήλωσή του, τονίζοντας πως ουδέποτε έχει αναφερθεί κάτι σχετικό επίσημα ή ανεπίσημα προς τους ιθύνοντες τής.

Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος… διαπρέπει στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς απ’ τον παρουσιαστή του σόου, Γιώργο Λιανό, αν του έχει ζητηθεί να στήσει αγώνα, απάντησε με ειλικρίνεια ότι έχει συμβεί, αλλά πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ποτέ τέτοιο ενδεχόμενο στις σκέψεις του. «Η λέξη στημένο παιχνίδι για εμένα είναι πολύ βαριά. Ναι, μου έχει ζητηθεί και μάλιστα σε τελικό ευρωπαϊκού. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως. Δεν υπάρχει στο μυαλό μου αυτό. Το διαγράφω τελείως, είναι ανούσιο», ήταν τα ακριβή λόγια του Πιλίδη, παγκόσμιου πρωταθλητή μας στο άθλημα της πάλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πηλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό. Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πηλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.

Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές – τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων. Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου