Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Η Ελισάβετ ξήλωσε τους βασιλικούς τίτλους του πρίγκιπα Άντριου μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Επστάιν Τι αναφέρει το Μπάκιγχαμ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο γιος της βασίλισσας της Αγγλίας δεν δικαιούται πλέον να αποκαλείται «αυτού βασιλική υψηλότητα»

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας αφαίρεσε μια σειρά από στρατιωτικές υποχρεώσεις και βασιλικά καθήκοντα που κατείχε ο πρίγκιπας Άντριου, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η κίνηση αυτή, η οποία περιλαμβάνει την απαγόρευση της χρήσης του όρου «η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα» από τον πρίγκιπα Άντριου, έρχεται μετά το πράσινο φως που έδωσε δικαστής στις ΗΠΑ για να βρεθεί ο δεύτερος γιος της, αντιμέτωπος με αγωγή για σεξουαλική επίθεση.

Τι αναφέρει το Μπάκιγχαμ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους την Πέμπτη: «Με την έγκριση και τη συμφωνία της Βασίλισσας, οι στρατιωτικές σχέσεις και οι βασιλικές προστασίες του Δούκα της Υόρκης έχουν επιστραφεί στη Βασίλισσα. Ο Δούκας της Υόρκης θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα και προχωρά στην υπεράσπισή του ως προς την υπόθεση αυτή ως ιδιώτης».

Η δραματική κίνηση έρχεται λίγες ώρες μετά την επιστολή περισσότερων από 150 βετεράνων στρατιωτικών προς τη βασίλισσα, με την οποία της ζητούσαν να αφαιρέσει από τον Άντριου τους τιμητικούς στρατιωτικούς ρόλους του, εν μέσω της «αναστάτωσης και του θυμού», όπως χαρακτηριστικά δήλωναν. Το παλάτι, πάντως, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν είχε κανένα σχόλιο σχετικά με την ανοιχτή επιστολή τους.

Στην αμερικανική δικαιοσύνη οδηγείται ο πρίγκιπας Άντριου

Σε βάρος του 61χρονου Άντριου έχει προσφύγει, στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, η Αμερικανίδα Βιρτζίνια Τζιούφρε που τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τρεις φορές, όταν ήταν 17 ετών. Υποστηρίζει ότι την παρέδωσε στον πρίγκιπα ο παιδεραστής χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν, που ήταν φίλος του.

Ο Δούκας διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές, όμως έπειτα από μια καταστροφική συνέντευξη που έδωσε το 2019 αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το δημόσιο βίο.

Το τηλεοπτικό κανάλι ITV, επικαλούμενο μια πηγή από το γραφείο του πρίγκιπα, μετέδωσε ότι οι νομικοί σύμβουλοί του δεν αιφνιδιάστηκαν από τη χθεσινή απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου. Σημείωσαν όμως ότι η απόφαση του δικαστή δεν αφορούσε την ουσία της υπόθεσης.

Τι υποστηρίζει στην αγωγή της η 38χρονη

Εδώ και πολλά χρόνια η Βιρτζίνια Τζιούφρε ή Ρόμπερτς, μια Αμερικανίδα 38 ετών που πλέον ζει στην Αυτραλία, κατηγορεί δημοσίως τον Άντριου. Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε όμως να προσφύγει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι ήταν ένας από τους «ισχυρούς φίλους» στον οποίο την παρέδωσε ο Επστάιν για να την κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. Υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τρεις φορές το 2001, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ο πρίγκιπας προσπαθούσε εδώ και έξι μήνες να πείσει τους Αμερικανούς δικαστές να απορρίψουν την αγωγή της Τζιούφρε. Αυτή τη φορά οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν μια συμφωνία που είχε συνάψει το 2009 η Τζιούφρε, με την οποία δεσμευόταν να μην στραφεί εναντίον του Επστάιν και «πιθανών άλλων κατηγορουμένων», λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα το ποσό των 500.000 δολαρίων από τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο.

«Διφορούμενη» η συμφωνία

Ο δικαστής Κάπλαν ωστόσο θεώρησε «διφορούμενη» τη συμφωνία των 40 σελίδων η οποία, όπως είπε, επιδέχεται πολλών ερμηνειών και απέρριψε την προσφυγή του πρίγκιπα. Οι δικηγόροι της Τζιούφρε επισήμαναν ότι η συμφωνία δεν κάλυπτε τον Άντριου, ο οποίος δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της εκείνη την εποχή.

Ο Άντριου έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση τα τελευταία χρόνια λόγω της σχέσης του με τον Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019. Η πρώην σύντροφος του Επστάιν, Γκιλέν Μάξγουελ, κρίθηκε ένοχη τον Δεκέμβριο για σωματεμπορία από δικαστήριο του Μανχάταν και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν τον πρίγκιπα συντροφιά με τον Επστάιν, τη Μάξγουελ και την Τζιούφρε, όταν η τελευταία ήταν ακόμη ανήλικη.

Ο δικαστής Κάπλαν είχε απορρίψει στις 31 Δεκεμβρίου μια άλλη προσφυγή του Άντριου που ισχυριζόταν ότι η Τζιούφρε δεν μπορούσε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του στις ΗΠΑ επειδή κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου