Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Βρετανία: Προειδοποίηση της MI5: Κινέζος πράκτορας διείσδυσε στη βρετανική Βουλή

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η ΜΙ5 εξέδωσε μια σπάνια προειδοποίηση προς τους Βρετανούς βουλευτές, ότι μια πράκτορας της Κίνας έχει διεισδύσει στο κοινοβούλιο για να παρέμβει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια ειδοποίηση από την υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε ότι η Κριστίν Τσινγκ Κούι Λι «καθιέρωσε δεσμούς» για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) με νυν και επίδοξους βουλευτές. Στη συνέχεια, φέρεται να έδωσε δωρεές σε πολιτικούς, με χρηματοδότηση από ξένους υπηκόους στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά από μια «σημαντική, μακροχρόνια» έρευνα της MI5, δήλωσαν πηγές της υπηρεσίας στο BBC.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η Λι ισχυρίστηκε ότι η εμπλοκή της με το Κοινοβούλιο είχε σκοπό «να εκπροσωπήσει τους Κινέζους του Ηνωμένου Βασιλείου και να αυξήσει τη διαφορετικότητα».

Ωστόσο, η ΜΙ5 είπε ότι η δραστηριότητά της «είχε αναληφθεί σε μυστικό συντονισμό με το Τμήμα Εργασίας του Ενωμένου Μετώπου του ΚΚΚ, με χρηματοδότηση που παρέχεται από ξένους υπηκόους που βρίσκονται στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ».

Η υπηρεσία ασφαλείας είπε ότι η κα Λι είχε «εκτεταμένη δέσμευση με άτομα σε όλο το πολιτικό φάσμα του Ηνωμένου Βασιλείου», συμπεριλαμβανομένης της -πλέον διαλυμένης- διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Κινέζοι στη Βρετανία». Η ΜΙ5 προειδοποίησε ότι η Λι ενδέχεται να σχεδιάζει τη δημιουργία νέων κοινοβουλευτικών ομάδων για να προωθήσει περαιτέρω τα συμφέροντα του ΚΚΚ στη Βρετανία.

Η υπηρεσία ασφαλείας είπε ότι οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με την κα Λι θα πρέπει να «έχει υπόψη της τη σχέση της με την Κίνα» και την «αρμοδιότητά της να προωθήσει την ατζέντα του ΚΚΚ».

Ο συντηρητικός βουλευτής και πρώην ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Sir Iain Duncan Smith, επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση της ΜΙ5 είχε σταλεί με email στους βουλευτές από τον Πρόεδρο.

Είπε ότι ήταν «ένα θέμα σοβαρής ανησυχίας», ζητώντας την απέλαση της κας Λι και απαιτώντας από την κυβέρνηση να κάνει δήλωση στη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Tobias Ellwood σχολίασε: «Πρόκειται για μια παρέμβαση σε “γκρίζα ζώνη”, του είδους που τώρα πια αναμένουμε και περιμένουμε συνεχώς από την Κίνα».

«Αλλά το γεγονός ότι συνέβη σε αυτό εδώ το Κοινοβούλιο, πρέπει να δίνει μια αίσθηση επείγοντος σε αυτήν την κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: BBC

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου