Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Με λερωμένα σώβρα...Η Τουρκία σκάβει τάφρο στα σύνορα με τη Συρία, αλλά… φωνάζει για τον φράκτη στον Έβρο… Η Ελλάδα θα τοποθετήσει Patriot στην Αλεξανδρούπολη;

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Προκειμένου να αποτραπούν ενέργειες όπως η παράνομη διέλευση και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, λαμβάνονται μέτρα και σκάβονται βαθιά χαρακώματα», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη γραμμή 48 χιλιομέτρων μεταξύ των περιοχών Ογκούζελι και Καρκαμίς στα σύνορα με τη Συρία, η οποία διαθέτει 7 συνοριακά αστυνομικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών αστυνομικών τμημάτων Ερμής και Κοπρού Μπατί. Στη συνοριακή γραμμή σκάβονται επίσης βαθιές τάφροι, όπου μεγιστοποιείται η υπερσύγχρονη και τεχνολογική προστασία.

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων στη συνοριακή γραμμή για την αποτροπή περιστατικών όπως το λαθρεμπόριο και η διείσδυση τρομοκρατών, κατασκευάστηκε ένας ατσάλινος πύργος 25 μέτρων με ανελκυστήρα στο συνοριακό αστυνομικό τμήμα Κοπρούμπασι, ενώ 30 αισθητήρες εστιασμένοι στην κίνηση τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία στην περιοχή. Τοποθετήθηκε ακόμη επαρκής φωτισμός στην περιοχή, ενώ 10 UAV έχουν τεθεί σε λειτουργία για την παρακολούθηση των επικίνδυνων σημείων καθόλη την τάφρο των 48 χιλιομέτρων.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο έλεγχος της περιοχής συμπληρώνεται από εκπαιδευμένα σκυλιά που ακολουθούν τις περιπολίες στη συνοριακή γραμμή.

Πηγή: Yeni Şafak

 Η Ελλάδα θα τοποθετήσει Patriot στην Αλεξανδρούπολη; Tούρκικο δημοσίευμα


Στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας θα τοποθετηθούν οι Patriot της Σαουδικής Αραβίας;

Σε δήλωση για το κρίσιμο θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες. Μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας είναι οι Patriot του συστήματος αεράμυνας. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες των ειδήσεων…., γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Συνεχίζει:

Η Ελλάδα αναζητά σύμμαχο σε περίπτωση ενδεχόμενου «πολέμου» στα σύνορά της με την Τουρκία.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησής τους στην Αθήνα έδωσαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Δένδιας είπε ότι οι συχνές επαφές μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένδειξη εγγύτητας στις διμερείς σχέσεις.

Υποστήριξε ότι η αποστολή από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία κατευθυνόμενων συστοιχιών αεράμυνας που χρησιμοποιούνται στα πυραυλικά συστήματα Patriot είναι ένα ευεργετικό βήμα για την ασφάλεια της περιοχής και της Ευρώπης, καθώς και για την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας.

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Αλεξανδρούπολη

Απευθυνόμενος στον Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ , ο Δένδιας δήλωσε ότι εργάζονται επίσης για νέες συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της οικονομίας και είπε: «Μια αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη για να εξετάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες σε μια ενδιαφέρουσα και αναπτυσσόμενη περιοχή. θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την υπόσχεσή του να το πραγματοποιήσει».

Ο Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ τόνισε επίσης ότι κατά τη συνάντηση με τον Δένδια είχαν διαβουλεύσεις για τη συνεργασία στον τομέα του εμπορίου και του πολιτισμού και σημείωσε ότι στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τα πολιτικά προβλήματα στις χώρες της περιοχής.

Πηγή: ahaber.com.tr

Με λερωμένα σώβρακα οι “,,,,,,,,,”: Οι Έλληνες με Rafale και Meteor μαζί με το AESA δυστυχώς για εμάς δυναμώνουν


Ο Αμπντουλάχ Μπέτσι είναι Τούρκος αναλυτής και από την ανάλυση του οποίου δεν μπορούσαν να λείπουν τα νέα όπλα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον Μπέτσι, δυστυχώς για την Τουρκία, όπως αναφέρει, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, με τα Rafale και τους Meteor, καθώς και με τα ραντάρ AESA των νέων γαλλικών μαχητικων της Ελλάδας, «δυναμώνει».

«Αναμφίβολα ο συνδυασμός Rafale και Meteor με ραντάρ AESA σημαίνει σοβαρή ενίσχυση δυνάμεων για την Ελλάδα», τονίζει.

Επίσης, υπάρουν και οι πύραυλοι Scalp-EG των Rafale καθώς και η σουίτα Spectra EH», συμπληρώνει.

becki1

«Πέραν αυτού, με τον εκσυγχρονισμό των F-16 Viper, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αποκτήσει μεγάλη δύναμη σε σχέση με την τρέχουσα κατάστασή της», υπογραμμίζει ο Αμπντουλάχ Μπέτσι.

Το Spectra είναι μία αμυντική σουίτα που έχει αναπτυχθεί από την Thales σε συνεργασία με την MBDA και χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία για την συγχώνευση δεδομένων από πολυφασματικούς αισθητήρες.

Το Spectra συγκρίνει τις απειλές που αντιλαμβάνεται και ενημερώσει με νέες πληροφορίες την βιβλιοθήκη απειλών που διαθέτει.

Μάλιστα, όπως έγραφε το Sportime από τον Οκτώβριο του 2020, τα δεδομένα του Spectra μπορούν να μεταφερθούν μετά την επιστροφή του αεροσκάφους στη βάση σε υπολογιστές, για πιο λεπτομερή ανάλυση στο επίγειο κέντρο υποστήριξης.

Με αυτόν τον τρόπο οι βασικές βιβλιοθήκες απειλών που διαθέτουν τα Rafale μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς και να χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα δεδομένα σε επόμενες αποστολές.

Το SPECTRA είναι «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτήθεται στα ραντάρ του αντιπάλου και τα μπερδεύει.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι θεωρούν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν, αναφορικά με τα ελληνικά Rafale, είναι οι γαλλικοί πύραλοι Scalp-EG, με εμβέλεια στόχου τα 350 χλμ..

Οι πύραυλοι αυτοί έχουν απόκλιση μόλις ενός μέτρου με αποτέλεσμα να είναι τρομερά αποτελεσματικοί, τονίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το τουρκικό trmilitarynews.com, η δυνατότητα της Ελλάδας να καταστρέφει επίγειους στόχους σε εύρος 350 χλμ δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου