Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Άρση μέτρων: Τι ισχύει για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές από 1η Μαρτίου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για χαλάρωση κάποιων μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας διευκρινίσεις για τις σχολικές εκδρομές, που επιτρέπονται ξανά, με εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. 

Από την ημερομηνία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

Από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, στις οποίες εκπαιδευτικοί και μαθητές -εμβολιασμένοι και μη- θα πρέπει να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.


Πηγή ➤ https://www.newsit.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου