Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Μπόρις Τζόνσον: “Ετοιμαζόμαστε για τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945” Πούτιν και Μακρόν συμφωνούν σε μέτρα για την επίτευξη εκεχειρίας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία μπορεί να επιδιώξουν να αποκόψουν την πρόσβαση ρωσικών εταιριών σε αμερικανικά δολάρια και βρετανικές λίρες εάν το Κρεμλίνο δώσει εντολή για εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο BBC.

«Το σχέδιο που εξετάζουμε είναι για κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να είναι ο μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη από το 1945, από την άποψη και μόνο της κλίμακας», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας στην περίπτωση εισβολής θα είναι πολύ πιο εκτεταμένες από όσα έχουν υπονοηθεί δημοσίως.

Ο ίδιος είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν τις ρωσικές εταιρίες «να συναλλάσσονται σε λίρες και δολάρια» –μια κίνηση που σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό θα επιφέρει «πολύ πολύ σκληρό πλήγμα» με τον αντίκτυπό της, όπως μετέδωσε το BBC.

Πούτιν και Μακρόν συμφωνούν σε μέτρα για την επίτευξη εκεχειρίας


Ρωσία και Γαλλία θα οργανώσουν συνάντηση τις επόμενες ώρες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας, αποκάλυψε το Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, οι ηγέτες συμφώνησαν να επαναλάβουν τις εργασίες στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας, το οποίο αποτελείται από την ηγεσία της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σήμερα να κάνουν τα πάντα για να επιτευχθεί γρήγορα μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Αποφασίστηκε επίσης ότι «τις επόμενες ώρες» θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της τριμερούς ομάδας επαφής προκειμένου «να ληφθεί δέσμευση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» για κατάπαυση του πυρός στη γραμμή επαφής.

Μια συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Ρωσίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες ημέρες» με το διπλωματικό έργο να ενταθεί γενικά, σύμφωνα με το Παρίσι.

Στο μεταξύ, την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία φέρεται να ζητά – ή να διατάσσει – ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παραμένει άγνωστο τι σηματοδοτεί η κίνηση Ζελένσκι κι αν αφορά μόνον στον ουκρανικό στρατό που καταγγέλλεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι βομβαρδίζει πόλεις και «στρατηγικά» σημεία στα ανατολικά της χώρας ή αποτελεί μέρος κάποιας ευρύτερης συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Εμανουέλ Μακρόν, αφού προηγουμένως ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε για μία ώρα και 45 λεπτά με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

 eleftherostypos.gr 


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου