Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ηράκλειο: Ρομά εξαπάτησαν οκτώ άτομα και απέσπασαν 40.000 ευρώ δρούσαν σε όλη την Ελλάδα παριστάνοντας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εντόπιζαν αγγελίες για πωλήσεις αυτοκινήτων και μηχανημάτων και προσποιούνταν τους υποτιθέμενους αγοραστές

Η τελευταία απάτη που έκαναν δύο Ρομά οι οποίοι δρούσαν σε όλη την Ελλάδα παριστάνοντας τους υποψήφιους αγοραστές ειδών που εντόπιζαν από διαδικτυακές αγγελίες  στάθηκε μοιραία, καθώς οι αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων τους ταυτοποίησαν και εξιχνίασαν οκτώ υποθέσεις με πλούσια λεία.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία που έκανε στο τμήμα μια αγρότισσα από χωριό του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων στο Ηράκλειο, ότι άγνωστοι που επικοινώνησαν μαζί της με το πρόσχημα ότι θα αγόραζαν το τρακτέρ της, την έπεισαν να τους δώσει τους κωδικούς του e-banking, δήθεν για να καταθέσουν το αντίτιμο. Έτσι, κατάφεραν να μεταφέρουν από τον λογαριασμό της σε άλλον το ποσό των 5.500 ευρώ.


Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στα ίχνη των δραστών που εντόπιζαν αγγελίες για πωλήσεις αυτοκινήτων και μηχανημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας και εξαπατούσαν με τον ίδιο τρόπο αυτούς που τις είχαν αναρτήσει. Ως τώρα, έχουν εντοπιστεί οκτώ θύματα, από τα οποία οι δυο Ρομά είχαν αποσπάσει συνολικά περίπου 40.000 ευρώ, αλλά η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους συνεχίζεται.

"Μαϊμού" τραπεζικός εξαπάτησε πολίτη στα Χανιά

Με έναν ανυποψίαστο κάτοικο περιοχής των Χανίων επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος που συστήθηκε ως διευθυντής τράπεζας και τον έπεισε να καταθέσει όλες τις οικονομίες, κάνοντας μια επένδυση που δήθεν θα του απέδιδε πολλαπλάσια τα χρήματά του. Έτσι, το θύμα κατέθεσε 8.400 ευρώ σε λογαριασμό που του υπέδειξε. Όταν διαπιστώθηκε η απάτη, ενημέρωσε αστυνομικούς του τμήματος Κισσάμου, οι οποίοι εξακρίβωσαν ότι ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει σε έναν Έλληνα και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτη, την οποία διαβίβασαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.
Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου