Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Σείεται η Μαριούπολη από τις εκρήξεις – Ηχούν συνέχεια οι σειρήνες Την τέταρτη ημέρα οι Ρώσοι κατάλαβαν ότι δεν κάνουν περίπατο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στη Μαριούπολη, όπου ηχούν ξανά οι σειρήνες, ενώ ο δήμαρχος προειδοποίησε για επικείμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Λίγο πριν από τις 20.00, σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις, στο ανατολικό τμήμα, κοντά στα εργοστάσια που φαίνεται πως αποτελούν στόχο των ρωσικών δυνάμεων και των αυτονομιστών. Είναι, όπως όλα δείχνουν, το σημείο στο οποίο έχουν δώσει το μεγαλύτερο βάρος οι επιτιθέμενοι.

Ο δήμαρχος έχει προειδοποιήσει για επικείμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, ο οποίος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από την έκρηξη, το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που το ένιωσαν στο στήθος τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν από κάθε σημείο τη Μαριούπολη, ενώ η πόλη μοιάζει να οχυρώνεται, προκειμένου να αντιμετωπίσει ακόμη και μέσα στους δρόμους αν χρειαστεί ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:11

 eleftherostypos.gr


Την τέταρτη ημέρα οι Ρώσοι κατάλαβαν ότι δεν κάνουν περίπατο


Τελικά όλες οι προβλέψεις για ένα εύκολο περίπατο της Ρωσίας στην Ουκρανία αποδείχθηκαν λανθασμένες.

Η Ουκρανία όχι μόνο αποκρούει τις επιθέσεις που πραγματοποιεί κατά κύματα ο ρωσικός στρατός από την 24η Φεβρουαρίου αλλά την Κυραική κατάφερε καίρια πλήγματα.

Το τέταρτο 24ωρο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είναι η χειρότερη για τους Ρώσους, αφού είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για 4.300 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, κάτι που η Μόσχα δεν επιβεβαιώνει σε κανένα σημείο. Μάλιστα πολλοί από τους νεκρούς αποτελούν μέλη της Spetsnaz, της επίλεκτης ομάδας κομάντο της Ρωσίας.

Παράλληλα οι Ουκρανοί δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία φαίνεται να χτυπούν ρωσικά άρματα μάχης.

Την ίδια στιγμή, στα social media υπάρχουν πολλές αναφορές για κατεστραμμένα άρματα μάχης, ρώσους αιχμάλωτους, διαλυμένα τανκ και εκτελέσεις σαμποτέρ.


Η Ουκρανία έχει τον πλήρη έλεγχο του Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της, δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ο περιφερειακός διοικητής με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

«Ο έλεγχος του Χαρκόβου είναι απόλυτα δικός μας! Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και οι δυνάμεις άμυνας εργάζονται (γιαυτό) και η πόλη έχει καθαριστεί πλήρως από τον εχθρό», έγραψε στο Telegram ο Όλεχ Σινεγκούμποφ.

Επαίνους στη γενναιότητα των Ουκρανών στρατιωτών και εθνοφυλάκων απηύθυνε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και ο υπουργός Αλεξέι Ρέζνικοφ.

«Εβδομήντα δύο ώρες αντίστασης. Ο κόσμος δεν το πίστευε. Ο κόσμος αμφισβητούσε. Αλλά εμείς δεν υποχωρήσαμε, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να πολεμάμε τον Ρώσο εισβολέα. Δείξαμε στον κόσμο να μη φοβάται τη Ρωσία. Μη φοβάστε τους Ρώσους, να είστε δυνατοί και απωθήστε τους. Η υποστήριξη της Ουκρανίας πρέπει να είναι πιο δυνατή. Είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας» ανέφερε ο Ρέζνικοφ.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλείνει ο εναέριος χώρος της ΕΕ για τη Ρωσία – Κυρώσεις και στη Λευκορωσία

Σε νέες κυρώσεις προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας. Ανακοινώσεις σχετικά με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ, έκανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως ανέφερε:

Πρώτον, κλείνουμε τον εναέριο χώρο της ΕΕ για αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικής άδειας ή ρωσικού ελέγχου. Δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από το έδαφος της ΕΕ. Συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ ολιγαρχών.

Δεύτερον, θα απαγορεύσουμε τη μηχανή μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην ΕΕ. Τα κρατικά Russia Today και Sputnik και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν. Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη.

Τρίτον, θα στοχεύσουμε τον άλλο επιτιθέμενο σε αυτόν τον πόλεμο, το καθεστώς του Λουκασένκο, με ένα νέο πακέτο κυρώσεων, πλήττοντας τους πιο σημαντικούς τομείς τους. Όλα αυτά τα μέτρα έρχονται στην κορυφή του ισχυρού πακέτου που παρουσιάστηκε χθες, και έχει συμφωνηθεί από τους διεθνείς εταίρους μας.

Η ίδια επανέλαβε παράλληλα ότι σημαντικές ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το σύστημα SWIFT, ενώ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής κεντρικής τράπεζας. Τέλος, τόνισε την συμβολή της ΕΕ και στη βοήθεια που θα προσφέρει στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φτάνουν στο Κίεβο ρωσικά στρατεύματα – Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο, «κρυφτείτε να σωθείτε, θα έχουμε απώλειες»

Μεγάλη ανάπτυξη ρωσικών χερσαίων δυνάμεων φαίνεται να έχει καταγράψει ο δορυφόρος monster, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο sky news.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμετέδωσε το open tv, οι δυνάμεις κατευθύνονται προς την πόλη του Κιέβου. Βρίσκονται μόλις 40 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα.

Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο – «Κρυφτείτε να σωθείτε»

Νέο μήνυμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά απέστειλε στους συμπολίτες του ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο. Απευθύνει δραματική έκκληξη στους κατοίκους του Κιέβου να κρυφτούν για να σωθούν.

«Ο εχθρός είναι σατανικός, συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας. Θα υπάρξουν απώλειες σε στρατιωτικό και ανθρώπινο επίπεδο. Κρυφτείτε να σωθείτε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή ➤   eleftherostypos.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου