Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Χαλάρωση μέτρων: «Ναι» των ειδικών σε όρθια διασκέδαση, χωρητικότητα 50% στα γήπεδα και σχολικές εκδρομές - «Όχι» στα καρναβάλια

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Χαλάρωση μέτρων: Τρία ναι και ένα όχι από την Επιτροπή – Όλα όσα αποφασίστηκαν

Ναι είπε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης για ορθίους στη διασκέδαση, να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50% και να επιτραπούν οι σχολικές εκδρομές.

Για τις σχολικές εκδρομές αποφασίστηκε να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ για τις πολυήμερες από 1η Μαρτίου.

Αντίθετα, όπως αναμένονταν οι ειδικοί είπαν όχι στις καρναβαλικές παρελάσεις που δεν θα γίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι επιστήμονες μέλη της Επιτροπής εδώ και ενάμιση μήνα συνεδριάζουν σταθερά κάθε εβδομάδα αξιολογώντας συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εως σήμερα έχουν απελευθερωθεί οι περιορισμοί που αφορούν στη μουσική – είχε απαγορευτεί – και στο ωράριο λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης που πλέον είναι ελεύθερο.

Την περασμένη εβδομάδα, δόθηκε το “πράσινο φως” και καταργήθηκε το όριο ατόμων για κάθε τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ όπως όλα δείχνουν αυτή την εβδομάδα η διασκέδαση θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ωστόσο το μήνυμα που με αγωνία συνεχίζουν να εκπέμπουν επιστήμονες και κυβέρνηση είναι πως η καλή έκβαση της κατάστασης και η άρση των περιορισμών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος της πανδημίας και της κυκλοφορίας του κορoνοϊού. Η έκκληση για προσοχή, για εμβολιασμό στους απροστάτευτους έναντι του ιού, η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας θα μας συνοδεύουν επί μακρόν.

 eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου