Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκία: Πωλούν μπακλαβά χωρίς γέμιση και πίτα χωρίς τυρί για τα άδεια πορτοφόλια Σε πρακτικές που θυμίζουν τον κατοχικό ρεβυθοκαφέ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σε πρακτικές που θυμίζουν τον κατοχικό ρεβυθοκαφέ στην Ελλάδα καταφεύγουν οι Τούρκοι καταστηματάρχες και καταναλωτές για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας και φτώχειας που μαστίζει τη χώρα.

Γράφει ο  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Η αντιπολιτευόμενη «Τζουμχουριέτ» δημοσίευσε φωτογραφίες από τη γνωστή στην Τουρκία αλυσίδα τοστάδικων «Μεμέτ Ερόλ» να πουλάει ταψιά με μπακλαβά… χωρίς φιστίκι έναντι 19,90 τουρκικών λιρών (περίπου 1,20 ευρώ) αντί των 150 λιρών (10 ευρώ) που κοστίζει ο κανονικός μπακλαβάς. Παράλληλα, οι φτωχοποιημένοι Τούρκοι πολίτες καλούνται να ξεγελάσουν την πείνα τους με «ορφανά» τοστ και πίτες χωρίς τυρί, αλλά μόνο με ζύμη. Το σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο ανέβασε στο twitter το ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Ντενίζ Ντεμίρ, σχολιάζοντας ότι στην Τουρκία του Ερντογάν η δημοφιλής πίτα γκιοζλεμές (με γέμιση τυρί, πατάτα ή κιμά) κατάντησε να πουλιέται άδεια για 10 λίρες (70 λεπτά).

Επισήμως ο πληθωρισμός στην Τουρκία «τρέχει» με 48%, αλλά το ανεξάρτητο οικονομικό ινστιτούτο ΕΝAG τον υπολόγισε στο 114%, προκαλώντας τη διάψευση της κυβέρνησης. Η λαϊκή οργή αποτυπώνεται πλέον καταλυτικά στις δημοσκοπήσεις, καθώς το ινστιτούτο Yoneylem προβλέπει ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, θα νικήσει τον Ερντογάν από τον α’ γύρο στις προεδρικές εκλογές του 2023. Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε την Κυριακή εκλογές;», το 51,2% απάντησε Ιμάμογλου και μόνο το 35% Ερντογάν, την ίδια ώρα που το ΑΚΡ διατηρεί με τα δόντια την πρωτοπορία έναντι του κεμαλικού CHP, με 26,9%-26%.

Να σημειωθεί ότι μέσα σε ένα μήνα (12 Ιανουαρίου-10 Φεβρουαρίου) έχουν πραγματοποιηθεί 56 απεργίες διαφόρων κλάδων στην Τουρκία σε σύγκριση με τις 84 που έγιναν την τετραετία 2016-2020. Ολα αυτά ενώ ο Τούρκος πρόεδρος επιδίδεται σε «υψηλή πολιτική» με την επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκεί υπέγραψε 13 συμφωνίες μεταξύ άλλων και στον αμυντικό τομέα- ενώ κάλεσε τους Εμιρατιανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Τουρκία.

 eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου