Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

«Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου – Ήθελα να κάνω τραπέζι στα παιδιά μου όπως παλιά» – Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιαγιάς

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συγκλονίζει μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN η ηλικιωμένη που το απόγευμα του Σαββάτου πήγε σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl στο Ίλιον και έκλεψε κάποια προϊόντα, τοποθετώντας τα μέσα στην προσωπική της τσάντα τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, κόστιζαν συνολικά περίπου 30 ευρώ.

«Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, όλο αυτό είναι ανάξιο. Είχα πεθυμήσει να πάρω δύο – τρία κιλά κρέας, να φωνάξω τα παιδάκια μου να φάμε όλοι μαζί μια μέρα, όχι να με φωνάζουν μόνο αυτά. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου όπως παλιά.

Πήγα μέχρι το ράφι, τα είδα και έφυγα και ο διάολο με γύρισε πίσω. “Άντε βρε”, λέω, “πάρε να κάνεις στα παιδάκια σου ένα φαΐ. Έχω πρόβλημα με ένα δάνειο. Το πήρα για να παντρέψω τα παιδάκια μου πριν από 15 χρόνια. Άμα μου φύγει αυτός ο βραχνάς θα ξαναγεννηθώ, θα προσφέρω στον κόσμο με αυτά τα λεφτά.

Για αυτό δεν ήθελα να μάθουν τίποτα. Είναι δύο επιστήμονες, αλλά άτυχα τα φουκαριάρικα από τις δουλειές τους. Πήραν και αυτά δάνεια γιατί εγώ μέχρι τα μπετά τους έφτασα με κάτι ψιλά που είχε αφήσει ο μπαμπάς τους και δούλεψα κι εγώ.

Είχα τρια παιδάκια. Έχασα σε τροχαίο τον σύζυγο και τον έναν γιο μου πριν από 10 χρόνια. Δεν πήγε η υγεία μου καλά. Είμαι χειρουργημένη, δεν το έχω πει σε κανέναν. Παίρνω 800 το μήνα. Τη βοήθειά μου την παίρνω από την Αμερική, με μια ένεση που με σώνει, που δεν υπάρχει εδώ. Μου τη στέλνει το ανιψάκι μου και του στέλνω 250 ευρώ το μήνα.

800 ευρώ το μήνα, αλλά θέλω 400 μόνο για την υγεία μου, ούτε 100 ευρώ για φαΐ δεν έχω αλλά δε με νοιάζει, το ορκίζομαι στα κόκκαλα του παιδιού μου. Μπροστά στον ψυχικό πόνο που έπαθα, σκέφτηκα να κάνω ζημιά, αλλά καλά μου είπε ένας ανθρωπάκος και μου είπε ότι αν φύγω θα είναι χειρότερα τα πράγματα, να κάτσω να το παλέψω.

Μου τα προσέφερε όλα η ζωή για 15-20 χρόνια και μετά μου τα πήρε όλα απότομα».


Τα μάζεψε η Lidl μετά την κατακραυγή για την ηλικιωμένη

Απογοήτευση, αλλά και γροθιά στο στομάχι δίνει η ιστορία μιας γιαγιάς που αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ Lidl στο Ιλιον, με την επιχείρηση να καλεί αρχικά την Αστυνομία και έπειτα να υποβάλλει μήνυση στην 70χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η 70χρονη γιαγιά έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ το περασμένο Σάββατο. Οταν εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους, οι πελάτες αντέδρασαν ζητώντας να μην πάει στο αυτόφωρο, ωστόσο ο προϊστάμενος είπε ότι έχει πολύ αυστηρές εντολές και κάλεσε την Αστυνομία. Αλλοι πελάτες που είδαν τι συνέβαινε ζήτησαν από τη διεύθυνση του σούπερ μάρκετ να πληρώσουν οι ίδιοι τα τρόφιμά της και παρακάλεσαν να μην κληθεί η Αστυνομία, ωστόσο δεν έγινε δεκτό ούτε αυτό το αίτημα.

Ετσι, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τη γυναίκα στο αστυνομικό τμήμα, όπου φέρεται να είπε ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Ανέφερε ακόμα ότι έχει στεγαστικό δάνειο και η ρύθμισή του είναι πολύ μεγάλη, καθώς με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να το αποπληρώσει για να μην της πάρουν το σπίτι.

Μετά το περιστατικό, γείτονες της γυναίκας πήγαν στο σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, ωστόσο η επιχείρηση αρνήθηκε λέγοντας ότι είναι η πολιτική της να μην αποσύρει τέτοιου είδους μηνύσεις.

Υπέρ της γιαγιάς ήταν όμως και οι αστυνομικοί, οι οποίοι μάλιστα βοήθησαν στην αποφυγή της μήνυσης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τηλεφώνησε στον επικεφαλής αστυνομικό και τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία να ζητήσουν αυτός και η ομάδα του να αποφευχθεί μήνυση εναντίον μιας γιαγιάς που κατηγορήθηκε για κλοπή από σουπερ μάρκετ της Δυτικής Αττικής.

Το θέμα πήρε -όπως ήταν αναμενόμενο- τεράστιες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα η Lidl να βγάλει ανακοίνωση, μέσω της οποίας ανέφερε ότι «το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ιλιον μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία. Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε».

 eleftherostypos.gr


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου