Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia – Λιμενικό: 11 οι αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων 3 Έλληνες – Στο σημείο και ομάδα υποβρυχίων αποστολών

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νέα ενημέρωση για τη φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας και την επιχείρηση διάσωσης εξέδωσε το Λιμενικό.

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατέπλευσαν στον λιμένα ν. Κέρκυρας, το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ., τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια τους διασωθέντες του Ε/Γ-Ο/Γ ”EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο (02) αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα (11) αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις (03) Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία (03) ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο επίσης μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης.

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: 10 άτομα στο νοσοκομειο Κέρκυρας

Τους δέκα φτάνει ο συνολικός αριθμός των επιβατών που έχουν διακομιστεί στο  νοσοκομειο Κέρκυρας από το πλοίο Euroferry Olympia το οποίο πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Eleftherostypos.gr  οι  επτά μεταφέρθηκαν μεν με αναπνευστικά προβλήματα, οι δυο με ορθοπεδικά και ένας χρειάστηκε να τον δει καρδιολόγος του νοσοκομείου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες κανείς τους δεν θα χρειαστεί εισαγωγή στο νοσοκομείο και αναμένεται να φύγουν αργότερα.

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Επιστρατεύεται η ΕΜΑΚ για τους εγκλωβισμένους – Αγωνία για τους αγνοούμενους

 Διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατευθύνονται στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα στηθεί αμέσως επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, που μόνοι τους ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους δύο άνδρες, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.

 

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Να σημειωθεί ότι πέντε από τους διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ο ένας με ελαφρά κατάγματα και οι άλλοι 4 με ελαφρά αναπνευστικά.

Στο μεταξύ, βίντεο – ντοκουμέντο από το πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Ερεικούσσας βόρεια της Κέρκυρας, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τα πλάνα προέρχονται από ελικόπτερο του Λιμενικού που έχει σπεύσει στο σημείο συμμετέχοντας στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των επιβαινόντων. Όπως διακρίνεται, το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει και την ατμόσφαιρα λόγω του έντονου καπνού να είναι αποπνικτική.

Πηγή ➤ eleftherostypos.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου