Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης γυμνάζεται σε σχολική αίθουσα και δίπλα του ρημάζει το «παλάτι βαρέων αθλημάτων» ένα σύγχρονο γυμναστήριο με… αμαρτωλή ιστορία.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα τρέξει στο αεροδρόμιο να υποδεχτεί τον πρώτο πρωταθλητή Ευρώπης στην ελευθέρα πάλη Γιώργο Κουγιουμτσίδη, θα φωτογραφηθεί μαζί του και θα δηλώνει πόσο ευτυχισμένος είναι που επί των ημερών του ο ελληνικός αθλητισμός συνεχίζει να διακρίνεται. Ο ίδιος όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του για την ακρίβεια, αφήνουν να ρημάζει ένα χώρος που πληρώθηκε από τον ελληνικό λαό, λεηλατήθηκε από διαφόρους και αφέθηκε να ρημάζει.

Την ίδια ώρα που ο Κουγιουμτσίδης και οι άλλοι αθλητές των παλαιστικών σωματείων της Θεσσαλονίκης προπονούνται σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις, ακόμα και σε γυμναστήρια σχολείων μετά τις 8 το βράδυ στρώνοντας και ξεστρώνοντας τα ταπί, δίπλα τους υπάρχει ένα σύγχρονο γυμναστήριο με… αμαρτωλή ιστορία.

Είναι το περιβόητο «σπίτι των βαρέων αθλημάτων» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ήταν το… τυράκι στην περιφέρειαγια την κατασκευή των μεγάλων έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004.

Ο προγραμματισμός προέβλεπε να προπονηθούν εκεί οι αθλητές της περιοχής ενόψει Ολυμπιακών της Αθήνας. Μόνο που το έργο τελείωσε… μια Ολυμπιάδα αργότερα. Το 2008!

Δεν δόθηκε ποτέ προς χρήση. Γραφειοκρατία και ΓΓΑ το άφησαν στην τύχη του.

Αποτέλεσμα να λεηλατηθεί. Σταδιακά άγνωστοι αφαίρεσαν όλο τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, τα θερμαντικά σώματα , τα κλιματιστικά κι ότι άλλο είχε εμπορική αξία.

Το σύγχρονο αθλητικό κέντρο με θέσεις για χίλιους θεατές και εξαιρετικές εγκαταστάσεις είναι πια ένα κουφάρι αφημένο στη φθορά του χρόνου.

Για δύο χρόνια ο Δήμος Παύλου Μελά το χρησιμοποίησε ως αποθήκη για τρόφιμα στους άπορους.

Οι ενέργειες της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου για να αποδοθεί στη νεολαία της περιοχής έπεσαν στο κενό.

«Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί ο χώρος θα αποδοθεί στο Δήμο το 2029 επειδή κατασκευάστηκε σε οικόπεδο που παραχωρήσαμε» λέει ο διευθυντής αθλητισμού του Δήμου Πάυλου Μελά Ευστάθιος Αναστασιάδης και συμπληρώνει: «Δυστυχώς όλες οι προσπάθειες να λειτουργήσει το γυμναστήριο έπεσαν στο κενό.Ο κ. Αυγενάκης είχε έρθει το είχε επισκεφτεί είχε γίνει συζήτηση να στεγάσει μαζί με όλα τα άλλα και τα τμήματα βαρέων αθλημάτων του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έγινε τίποτα. Εμείς ως Δήμος δεχόμαστε να επεκτείνουμε για δέκα ακόμα χρόνια το παραχωρητήριο αρκεί να λειτουργήσει η εγκατάσταση».

Ο Παλαιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας στην οποία ανήκει ο Κουγιουμτζίδης έχει προτείνει να πληρώσει την ανακατασκευή του και να το χρησιμοποιεί.

«Μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα για να προπονούνται οι αθλητές μας», λέει ο προπονητής Θέμις Ιακωβίδης. «Μπορούμε να το συντηρήσουμε καλώντας αθλητές από το εξωτερικό που θα έρχονται για προετοιμασία. Η Ελλάδα έχει ιδανικός προορισμός για προετοιμασία αθλητών. Ομάδες και ομοσπονδίας μας προτείνουν συνεργασία, αλλά που να τους βάλουμε να κάνουν προπόνηση; Στους άθλιους χώρους που έχουμε αυτή τη στιγμή; Θα κάνουμε και οικονομία. Το κόστος προετοιμασίας στο εξωτερικό φθάνει τα 70 ευρώ το άτομα για κάθε μέρα».

Η γραφειοκρατία, η αδιαφορία της πολιτείας – δεν είναι δα και στο Ηράκλειο εκλογική περιφέρεια του κ. Αυγενάκη – κρατούν κλειστό ένα χώρο σε μια περιοχή που έχει παράδοση στα βαρέα αθλήματα.

Ίσως τώρα, λόγω χρυσού μεταλλίου να γίνει κάτι . Στην αντίθετη περίπτωση ας συγκινηθεί κάποιος εισαγγελέας. Μια εγκατάσταση που χτίστηκε με λεφτά του ελληνικού λαού σαπίζει. Αυτό λέγεται και διασπάθιση δημοσίου χρήματος…

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου