Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Πάσχα με πιστοποιητικά και μάσκες εισηγείται η Επιτροπή - Καμία χαλάρωση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Καμία άρση μέτρων δεν θα γίνει μέχρι την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με  όσα αποφασίστηκαν στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Οι πρώτες πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών ναφέρουν πως το Πάσχα θα εορταστεί με μέτρα καθώς δεν θα υπάρξει καμία άρση τους μέχρι την Πρωτομαγιά. Αφορμή για την αλλαγή στάσης των Ειδικών είναι η αύξηση των κρουσμάτων της τελευταίες ημέρες.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Ο κ. Τζανάκης τοποθετήθηκε σχετικά με την έξαρση στα κρούσματα του κορoνοϊού, αλλά και στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

«Έχουμε περιδίνηση της όμικρον 2 και ορισμένες περιοχές είναι σε πλήρη έξαρση, για παράδειγμα η Κρήτη προπορεύεται με 80%. Είναι μία παραλλαγή που δεν καταλαβαίνει από εμβόλια, ή απο προηγούμενες νοσήσεις, ωστόσο χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη νοσήσαντες. Επιπλπέον, προσβάλει σε ποσοστό πάνω από το 15% τους άνω των 65 ετών. Υπάρχει υπόνοια για επιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες, ωστόσο σταθεροποιείται ο δείκτης των θανάτων. Για χθες είδαμε μία αύξηση των διασωληνωμένων περίπου 11 διασωληνωμένους επιπλέον, μετά από μία βδομάδα επιπέδωσης των διασωληνωμένων, ενώ είμαστε σε περίοδο αποκλιμάκωσης», ανέφερε αρχικά.

«Για Πάσχα δε μπορούμε να προβλέψουμε τί θα γίνει, δεν ξέρουμε σε τί κρούσματα και θανάτους θα μεταφραστεί. Ελπίζω η επιβάρυνση να είναι διαχειρίσιμη από το ΕΣΥ. Έχουν βρεθεί δύο άτομα που είχαν νοσήσει με όμικρον και σε μικρό χρονικό διάστημα νόσησαν με όμικρον 2. Όσοι έχουν προσβληθεί από την δέλτα ή άλλα παλιότερα στελέχη, δεν προστατεύονται από την όμικρον 2», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση, είναι εξαιρετικά σημαντικό, να εμβολιάσουμε όσους πρέπει να κάνουν την 4η δόση, να προστατεύσουμε τις δομές που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες να εισδύσει ο ιός, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά φάρμακα», πρόσθεσε.

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.g


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου