Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την Τζωρτζίνα - Μεταφέρεται στην Αθήνα η μητέρα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

 

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχει παραπεμφθεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες η  μάνα των τριών παιδιών θα οδηγηθεί στην Πάτρα.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχει παραπεμφθεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες η  μάνα των τριών παιδιών θα οδηγηθεί στην Πάτρα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, ανώτατη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα και είναι πιθανή η μεταφορά της μητέρας των τριών κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Πάτρα έχει αναφέρει στις αρμόδιες αρχές πως έχει πληροφορίες ότι η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά, μετά τις δύο αδερφές του, Μαλένα και Ίριδα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

«Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο. Καθώς η λήψη της σε μικρές δόσεις έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις, χρησιμοποιείται συχνά και ως ναρκωτικό. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι λέει η μητέρα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Τη δική της εκδοχή για την ουσία που φέρεται να ανιχνεύτηκε στην Τζωρτζίνα, στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων, έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχασαν αιφνίδια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τη ζωή τους μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, επικοινώνησε με την εκπομπή “Το Πρωινό” και σχολίασε τις σχετικές πληροφορίες, δηλώνοντας ότι υποψιάζεται πως πρόκειται για φάρμακο της αγωγής που λάμβανε η 9χρονη κόρη της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αυτό το φάρμακο άλλαξε στην Αθήνα μετά την διακομιδή του κοριτσιού από την Πάτρα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι η ίδια γιατρός και δεν μπορεί να ξέρει τι έχει γίνει, όπως και ότι η άτυχη Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή, η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε πως δεν έχει επισκεφτεί ποτέ στη ζωή της χαρτορίχτρα και υποστήριξε ότι οι μαρτυρίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι ανυπόστατες, ενώ οι μάρτυρες δεν υπάρχουν καν ως οντότητες. Ισχυρίστηκε πως η ίδια και ο Μάνος έχουν πέντε με έξι συγγενείς και “έχουν βρεθεί 50 ξαδέλφια, 100 θείοι και 300 γείτονες”.


 Πάτρα: Το αναισθητικό κεταμίνη φέρεται να βρέθηκε στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων, το MEGA μετέδωσε ότι η κεταμίνη ανιχνεύθηκε σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη - «Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» λέει ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης - Τι είναι η κεταμίνη, που χρησιμοποιείται και πώς μπορεί κανείς να την προμηθευτεί

Το αναισθητικό κεταμίνη φέρεται να βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News στο MEGA.

Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ωστόσο ανέφερε το MEGA, πληροφορίες κάνουν λόγο για τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, πρωτότοκης κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρεθεί πώς χορηθηκε η ουσία αυτή στο άτυχο κοριτσάκι.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» ανέφερε σχετικά ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή.

Σε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο, βρίσκουμε ότι η κεταμίνη είναι ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, που μπλοκάρει τους υποδοχείς NMDA (N-methyl d-aspartate) και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς σίγμα. Μπορεί να ληφθεί είτε από τη μύτη είτε από το στόμα και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή ως λευκή σκόνη. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να χορηγηθεί και ως αντικαταθλιπτικό.

Κατά πληροφορίες, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων, κυρίως σε γάτες. Πρόκειται για ουσία που δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες, οι οποίες συνήθως δεν ζητούν συνταγή, για να την χορηγήσουν. Η ουσία κεταμίνη μπορεί επίσης να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου