Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Σίφνος: Περπατούν εκεί που μέχρι χθες ήταν βυθός – Η θάλασσα εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σίφνος ώρα 10.00 το πρωί. Οι κάτοικοι του νησιού βλέπουν τη θάλασσα να έχει τραβηχτεί στα ενδότερα και βγάζουν φωτογραφίες…

Η Σίφνος στο επίκεντρο με το φαινόμενο της άμπωτης να φέρνει και πάλι εικόνες που είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες. Η θάλασσα «μπήκε μέσα» για 30 μέτρα και προς τα έξω, φάνηκαν τα σημεία που κανονικά αποτελούν τον βυθό. Μια σειρά από φωτογραφίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν το γύρο των social media και να τροφοδοτούν συζητήσεις.

Έφυγε η θάλασσα στις Καμάρες Σίφνου σε όλο το μήκος της προκυμαίας μπροστά απο τα μαγαζιά και τα εστιατόρια. Σε αυτό το σημείο υπήρχαν τουλάχιστον 30 πόντοι νερού. Η θάλασσα έχει τραβηχτεί σε μήκος μέχρι και 30 μέτρα περίπου.

Το φαινόμενο αυτό έχει ξαναγίνει και άλλες χρονιές και επανέρχεται. Εχει σχέση με την συνεχόμενη μεταβολή των θέσεων του ήλιου και της σελήνης, βάσει ενός σημείου αναφοράς στην γη. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες λόγω καιρού να τραβηχτεί η θάλασσα ακόμη περισσότερο, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αρχές Μαρτίου, η στάθμη του νερού πέφτει, και όπως είναι λογικό, η θάλασσα καλύπτει μικρότερη επιφάνεια στεριάς, εξ αιτίας της θέσης της Σελήνης. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω του μεγέθους της έκτασης που αποκαλύπτεται από την άμπωτη καθώς και της διάρκεια του που έχει να κάνει με το πολύ μικρό βάθος της θάλασσας. Δείτε τις εικόνες από την ιστοσελίδα kaipoutheos.gr

  

 


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου