Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Αύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία λευκός καπνός θα υπάρξει στο σίριαλ των φετινών κρίσεων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του L&Ο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη 31/03/2022 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως όλα δείχνουν, λευκός καπνός θα υπάρξει στο σίριαλ των φετινών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς το Μαξίμου έχει ήδη “κλειδώσει” τα ονόματα που θα βρίσκονται στις επάλξεις και την πρώτη γραμμή των εξελίξεων στη μάχη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα.

Με την επιστροφή της ΠτΔ από την Πορτογαλία, κλείνει οριστικά ο κύκλος αβεβαιότητας που είχε δημιουργηθεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας και που είχε ως αποτέλεσμα να “κατέβουν τα μολύβια” από την Κατεχάκη σε υπηρεσιακά θέματα και όχι μόνο, με εξαίρεση τις υποθέσεις που απασχόλησαν τα φώτα της δημοσιότητας και για τις οποίες η πολιτική βούληση για εξιχνίαση επισκίαζε τα “παιχνίδια εξουσίας”.

To Lawandorder.gr προσπάθησε να καταγράψει όλο το προηγούμενο διάστημα σε βάθος τις εξελίξεις στην πυραμίδα της ιεραρχίας της Ελληνικής Αστυνομίας, διατηρώντας πάνω από όλα αλληλουχία στην πληροφόρηση, συνέχεια και συνέπεια στην κατά καιρούς ενημέρωση και μάλιστα σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

Να θυμίσουμε, πως η μέχρι και σήμερα (σ.σ εφόσον γίνουν αύριο) “παράταση” που έδωσε ο υπουργός με το πρόσχημα της πανδημίας, κατ’ ουσία όμως για να κερδίσει έδαφος και μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» των προσώπων της Ηγεσίας, απέναντι σε όλα τα κέντρα επηρεασμού του Μαξίμου, η τριήμερη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πορτογαλία που επέστρεψε σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου κλείνουν τον κύκλο της αναμονής και ανοίγουν την διαδικασία των προαγωγών και αποστρατειών των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Κλείδωσε ο Σκούμας»

Στο πεδίο της διαδοχής σήμερα και στο υπόλοιπο της διαδρομής για την ανάληψη καθηκόντων στη θέση του Αρχηγού προπορεύεται σαφώς ο νυν γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος και έλαβε ήδη διαπίστευση σε επίπεδο Πρωθυπουργού, αναμένοντας ο ίδιος να μπει στο μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη , αποφεύγοντας ναρκοπέδια που θα ανατρέψουν το αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή.

«Η αποστρατεία» Καραμαλάκη

Το ξίφος του βάζει στον κελεό ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, αφού αποστρατεύεται έχοντας σχεδόν εξαντλήσει το προσδόκιμο παραμονής στη θέση του Αρχηγού, καλύπτοντας μια θητεία με κυρίαρχο στοιχείο την ανθρώπινη μεταχείριση και αντιμετώπιση του προσωπικού, αλλά χωρίς να πρωταγωνιστήσει σε καμιά επιχειρησιακή δράση και πρωτοβουλία, υλοποιώντας κάθε φορά πιστά τα κελεύσματα των εκάστοτε πολιτικών του προϊσταμένων.

Κατάφερε όμως στην εκπνοή του χρόνου της θητείας του ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, να λάβει δεσμεύσεις που θα του δώσουν «ρόλο» σε κυβερνητική θέση επιπέδου Γενικού Γραμματέα υπουργείου.

Ο «εφτάψυχος» Ανδρέας Δασκαλάκης και η ανατροπή που δεν θα γινει!

Ο «εφτάψυχος» Ανδρέας Δασκαλάκης που αποτελεί κάτοικο της Κατεχάκη από το 2017 , ενώ από το 2019 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Υπαρχηγού, αποδεικνύεται ο πλέον πεισματώδης και επίμονος διεκδικητής της Αρχηγίας της ΕΛ.ΑΣ, συγκεντρώνοντας τις τελευταίες μέρες όλες του τις δυνάμεις, όλα δείχνουν ότι δεν θα καταφέρει την ανατροπή.

Για τον νυν Προϊστάμενο Επιτελείου, Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, θεωρείται βέβαιη η αποστρατεία του, αφού εξαντλεί το όριο ηλικίας και παράλληλα την παραμονή του στο σώμα.

Ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Γεώργιος Γιάννινας αναμένει αναπότρεπτη πορεία κρίσεων για να καταλάβει την θέση του Υπαρχηγού, οι εξελίξεις και τα νέα ενδεχόμενα όμως δεν του την έχουν εξασφαλίσει ακόμη.

Σχετικά με τον Μαυρόπουλο Λάζαρο, νυν Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, θεωρείται δεδομένη η παραμονή και προαγωγή του, που δεν αποκλείεται να αναλάβει τη θέση του σημερινού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος!

«Η προαγωγή που όλοι θέλουν να αποφύγουν!

Τη μάχη της παραμονής θα δώσουν οι πρώτοι στην επετηρίδα υποστράτηγοι, Καστάνης Γεώργιος και ο Αττικάρχης Σανιδάς Παρασκεύας με τον δεύτερο να είναι σε πολύ δύσκολη θέση αφού ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος έχει «φωτογραφίσει» την αποστρατεία του στο παρελθόν, όπως επίσης δεν έχει κρύψει την δυσθυμία του για τον ίδιο, σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Η διαφαινόμενη αποστρατεία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, αν συνδεθεί και με τις προηγούμενες αντίστοιχες αποστρατείες, δημιουργούν ενός είδους αστυνομικής παθογένειας, με μια θέση « άχθος αρούρης» που ουδείς θα επιδιώκει και θα διεκδικεί, αφού πρόκειται για μια στατιστικά «θνησιγενή θέση».

Ίσως όμως αυτό να αποτελέσει έναν λόγο επαναπροσδιορισμού της αρνητικής στάσης του Υπουργού.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.ΔΑ.Π) , η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) παραμένουν προσωποπαγείς με αμετακίνητους στο σύνολό οι διευθυντές τους.

Η αδράνεια, η αποκλειστική ενασχόληση της Ηγεσίας της Αστυνομίας με τις κρίσεις για τόσο μεγάλο διάστημα, η δεδομένη αποστρατεία του νυν Αρχηγού, οι διαγκωνισμοί έχουν καταστήσει επείγουσα την συγκρότηση του ΚΥΣΕΑ και την ολοκλήρωση των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ για το 2022!


Πηγή ➤  https://lawandorder.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου