Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν μπαράζ απελάσεων Ρώσων διπλωματών, μετά τις αθλιότητες στην Μπούκα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, τούς χαρακτήρισε «ανεπιθύμητα πρόσωπα, που εργάζονται εναντίον της ελευθερίας μας και της συνοχής της κοινωνίας μας»

Εν αναμονή των επόμενων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Ρωσίας, η Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν σήμερα πως, μέσα στις επόμενες ημέρες, σκοπεύουν να απελάσουν δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες από τις χώρες τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, 40 Ρώσοι διπλωμάτες οι οποίοι υπηρετούν στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βερολίνο, θα πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, καθώς χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα», τα οποία «εργάζονται εδώ εναντίον της ελευθερίας μας και της συνοχής της κοινωνίας μας». «Δεν θα το ανεχτούμε άλλο αυτό», τόνισε η υπουργός.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, μάλιστα, έχει ήδη κοινοποιηθεί στον Ρώσο πρέσβη, Σεργκέι Νετσάγιεφ και οι εν λόγω διπλωμάτες έχουν, πλέον, πέντε ημέρες προθεσμία, προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία ετοιμάζεται να απελάσει 35 Ρώσους που έχουν διπλωματικό καθεστώς, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Ειδικότερα,  όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων βασισμένο σε πηγή προσκείμενη στο υπουργείο, η απέλαση δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι δραστηριότητες τους είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα ασφαλείας της Γαλλίας.

«Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ τονίζεται πως «η πρώτη ευθύνη της Γαλλίας είναι πάντα να εγγυάται την ασφάλεια των Γάλλων και των Ευρωπαίων».

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου