Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Η «βεντέτα» Ρομά και η συμπλοκή στον οικισμό Ρομά Ισόβια κάθειρξη στους γονείς για τη δολοφονία 18χ ρονου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Με τη διατήρηση της ποινής των ισόβιων δεσμών που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους βασικούς κατηγορούμενους, έπεσε η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης για την υπόθεση της φονικής συμπλοκής ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά, τον Μάιο του 2015, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έπεσε νεκρός -χτυπημένος από μαχαίρι- ο 18χρονος μικροπωλητής Ισαάκ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 50χρονος, σήμερα, πατέρας του.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε ένα ανδρόγυνο και τα δύο ενήλικα παιδιά τους, ενώ κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση ήταν και ο 74χρονος παππούς τους που όμως απεβίωσε πέρσι στις φυλακές, εκτίοντας ποινή ισόβιων δεσμών.

Όπως αποφάσισε το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, οι γονείς καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη (και επιπλέον πρόσκαιρες καθείρξεις 11 έως 13 ετών, ο καθένας), χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Μεταξύ άλλων κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Για την ίδια υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενα και τα δύο παιδιά τους, ένας 26χρονος και μία 30χρονη, που με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης 24 και 32 μηνών, αντίστοιχα (για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή, οπλοχρησία). Σε αντίθεση με τους γονείς τους που επέστρεψαν στις φυλακές, για τα δύο παιδιά το Δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής τους.

Το χρονικό

Η φονική συμπλοκή είχε δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα στον οικισμό Ρομά, με τους κατοίκους της να μιλούν τότε για «βεντέτα», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα 24ωρα μετά το συμβάν, τυλίχθηκαν στις φλόγες τα σπίτια των κατηγορουμένων και των συγγενών τους.

Οι δύο οικογένειες μικροπωλητών πουλούσαν την πραμάτεια τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν από το φονικό υπήρχαν συχνά διενέξεις μεταξύ τους.

Τα θύματα χτυπήθηκαν άγρια με μαχαίρια και ξύλα. Ο 18χρονος Ισαάκ υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο πατέρας του νοσηλεύτηκε αρκετές μέρες στο νοσοκομείο

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr/i


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου