Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Δεν σταματούν οι απάτες- Χαμός απο αγνώστους που το «παίζουν» λογιστές

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τελειωμό δεν έχουν οι απάτες στον Βόλο και μάλιστα εντείνονται όσο πληθαίνουν τα επιδόματα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Βολιώτες επιχειρηματίες επικοινώνησαν με τo magnesianews.gr και κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από αγνώστους, που με την πρόφαση ότι τους καλούν από τα λογιστικά γραφεία που συνεργάζονται, τους ζητούσαν κωδικούς για να τους συμπληρώσουν τις αιτήσεις για να λάβουν τα επιδόματα ρεύματος και καυσίμων.

Βολιώτης έμπορος από τύχη και κυρίως λόγω ενημέρωσης ότι δρουν ανεξέλεγκτα τέτοια κυκλώματα, δεν έπεσε στην παγίδα τους. Δέχτηκε σήμερα κιόλας τηλέφωνο στο κατάστημά του στο κέντρο της πόλης και στο άλλο άκρο του τηλεφώνου ένας άγνωστος του ζητούσε τους κωδικούς της τράπεζας και διάφορα άλλα οικονομικά στοιχεία προκειμένου, όπως του είπε να του ετοιμάσει τις αιτήσεις για να λάβει χρήματα από τα επιδόματα.

Ο έμπορος υποψιασμένος δεν έδωσε τα στοιχεία που του ζητούσε ο άγνωστος και γλίτωσε τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σημειώνεται ότι πριν από ενάμιση περίπου μήνα λογιστές του Βόλου, όπως είχε δημοσιοποιήσει το magnesianews.gr και η ΜΑΓΝΗΣΙΑ ,εξέπεμψαν SOS καθώς αντιλήφθηκαν πως επιτήδειοι καλούν πελάτες τους, και χρησιμοποιούν ονόματα λογιστών στην προσπάθειά τους να τους αποσπάσουν χρήματα.

Τότε, Βολιώτης λογιστής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει και ένα συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «Εάν σας καλέσει το συγκεκριμένο τηλέφωνο η κάποιο άλλο και πει ότι είμαστε από το λογιστή σας και ζητήσει προσωπικά στοιχεία για κάποιο επίδομα ΜΗΝ δώσετε κανένα στοιχείο είναι ΑΠΆΤΗ. Γνωρίζουν ονόματα λογιστών και τα χρησιμοποιούν».

Λογιστές της πόλης τονίζουν πως δεν θα πρέπει να δίνονται τα προσωπικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου, γιατί υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των περισσοτέρων για τα επιδόματα που δίνονται αυτή την περίοδο, και να αδειάσουν τους λογαριασμούς όσων πέσουν την παγίδα αυτή.

Πηγή ➤magnesianews.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου